Pohjois-Korea

Kevään 2018 tilanne Pohjois- Koreassa näyttää uhkaavalta ja YK:n mukaan korealaiset tarvitsevat ulkopuolista ruoka-apua selviytyäkseen. Vakava tilanne johtuu kuivuusjaksosta, josta Pohjois-Korea on kärsinyt pitkään. Ruokapula uhkaa eniten kaikkein haavoittuvimpia, lapsia ja vanhuksia. Nyt pelätään pahinta, 1990 luvun kaltaista katastrofia, jolloin satojen tuhansien korealaisten uskotaan menehtyneen nälkään. YK tiedottaa jopa 200 000 tuhannen lapsen olevan nälkäkuoleman vaarassa. Orpokodin johtajan mukaan orpolapsen päivittäinen ruoka-annos on 200 g suuruinen. Se on aivan liian vähän, mutta enempää ruokaa ei ole antaa. Huono satokausi uhkaa pienentää ruoka-annosta entisestään.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön hallituksen jäsenelle Ville Männistölle avautui mahdollisuus matkustaa Pohjois-Koreaan  marraskuusssa 2017. Hän vieraili orpokodeissa ja lasten sairaaloissa. Luotettava kontakti löytyi ja ensimmäinen ruoanjakoprojekti toteutettiin huhtikuussa 2018  yhteistyössä ruotsalaisen Trosgnistans Mission -järjestön kanssa. Ruoka ostetaan Kiinasta ja viedään perille asti itse. 
Suunnitteilla on tänä vuonna yhteensä kolme avustusprojektia huhtikuussa, heinäkuussa ja marraskuussa. Yhteensä 24 orpokotia eri puolilla Pohjois-Koreaa odottaa järjestöltämme ruoka-apua.

Tehdään yhdessä maailmasta reilumpi. Lähetäthän lahjasi pian! 

FI33 8000 1002 0372 33 Viite 4242.