Venäjä

Moskova 

Venäjällä kuilu hyväosaisten ja köyhien välillä kasvaa entisestään. Yhteistyöjärjestömme Helping Hand tavoittaa syrjäytyneitä. Vuodesta 2002 lähtien Ruokkikaa Nälkäset ry on ollut mukana jakamassa kahdesti viikossa asunnottomille keskustan puistossa ruokaa, talvikuukausina myös vaatteita ja kenkiä. Ruokailuun osallistuu kerralla noin 300 ihmistä ja kuukausittain tuhannet kodittomat syövät RN-ruokaa. 

Ruokkikaa Nälkäiset tukee myös vanhuksia. Eläke riittäisi nippa nappa ruokaan, mutta kun siitä pitää maksaa myös vuokra, lääkkeet jne. Vanhukset ovat taloudellisesti täysin lähimmäistensä hyväntekeväisyyden varassa. Apua ahdinkoon tuo kolme Mercy Cafe-kahvilaa, missä vanhuksille tarjotaan viikottain terveellisiä RN-aterioita ja roppalaupalla rohkaisua. 

Kolmas avustuskohde Moskovassa on kodittomien kuntoutuskeskus Lublino, jossa tapaa monia invalideja. Viikottain jaetaan ruokaa ja kokoonnutaan rohkaisemaan sairaita ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia. 
Työ kodittomien parissa on pitkäjänteistä, mutta iloksemme voimme todeta, että ruokaa jakaa avustajien joukossa ihmisiä, jotka ovat itse aikanaan seisseet ruokajonossa. Sinä voit osoittaa välittämistä heille, joista muut eivät välitä!

Viipuri

Katukappeli-seurakunnan avustuksella Viipuriin viedään säännöllisesti ruoka -ja vaateapua, lämmin-koti järjestön kautta juutalaisille sekä paikallisen invalidiyhdistyksen avustuksella katulapsille ja invalideille.