Libanon


Libanon on pieni 4,5 miljoonan asukkaan maa, jossa oleilee tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa pakolaista. Maa kamppailee monella eri sektorilla ja pakolaisvirta on osoittautunut erittäin suureksi ongelmaksi. Valtio ei pysty auttamaan kaikkia apuatarvitsevia.Keväällä 2020 maata kohtasi taloudellinen romahdus. 

Yhteistyössä beirutilaisen The Rock Eternal Churchin kanssa RN-järjestö hankkii elintarvikkeita ja hätämajoitusvarusteita syyrialaisille, jotka pakenevat sotaa ja irakilaisille kristityille, jotka pakenevat vainoja. Tämän seurakunnan kautta on syyrian sotavuosien aikana saanut apua tuhannet pakolaiset. Tammikuusta 2019 alkaen avustusta on lähetetty kuukausittain. Ruokakuponkien jako osoittautui toimivaksi tavaksi auttaa. Useimmille pakolaisperheistä seurakunnasta saadut ruokakupongit ovat ainoa avun lähde.

Libanonin vaikea ahdinko alkoi kun talous romahti. Romahdus vaikeuttaa tänään jokaisen libanonilaisen elämää ja jopa 50 % kansasta elää äärimmäisessä köyhyydessä. Beirutin räjähdyksen jälkeen maassa vallitsee katastrofiolosuhteet. Varoja kanavoidaan Beirutiin säännöllisesti.


Tule mukaan auttamaan!