Euroopasta turvapaikkaa hakevista 95 % rantautuu ensimmäiseksi Kreikkaan, joka  kamppailee suurten ongelmien kanssa. Ateenassa vain kymmenkunta järjestöä jakaa ruoka-apua. Tämä on aivan liian vähän, koska vuonna 2010 Ateenassa oli jo 300 000 pakolaista ja Syyrian kriiisin myötä pakolaisten määrä on noussut huimasti.

"Olen ollut Kreikassa nyt kolme kuukautta, kertoo afganistanilainen mies. Vaimoni ja poikani hukkuivat matkalla Turkista tänne Kreikkaan.- Pienessä 20 hengelle tarkoitetussa veneessä meitä oli 50 henkeä." 

Tämä mies on yksi niistä, jotka saavat säännöllisesti ruokaa Samaria- järjestön ruokalassa. Ateenan keskustassa sijaitsevissa tiloissa, joihin mahtuu noin 150 ihmistä kerralla, jaetaan lämmintä ruokaa neljä kertaa viikossa. RN-järjestön tuen turvin pystytään nyt antamaan suurempia annoksia suuremmalle väkimäärälle.

Ruokkikaa Nälkäiset lähetti vuonna 2013 pari rahalähetystä Kreikkaan tulleiden pakolaisten auttamiseksi. Vuoden 2014 alusta lähtien yhdistys on rahoittanut säännöllisesti Lähi-idästä tulleiden pakolaisten ruokailua Samaria-järjestön kautta.