ALBANIA

Joulukuu

Olemme viime kuukausina jakaneet ruokaa Lushnjen kaupungissa mutta myös Grabian kaupungin vähäosaisille, raportoi pastori Erion Sylari.Lokakuu

Olemme viime viikkoina kierrelleet slummialueella. Ihmiset asuvat ilman lämmitystä olevissa kosteissa ja likaisissa parakeissa. Sairaudet, invaliditeetti ja tänä aikana työttömyys ajaa albanialaisia köyhyyteen.
On sydäntäsärkevää nähdä pienten lasten elävän alkeellisissa olosuhteissa ja kuulla ihmisten kertovan olevansa kaikkien hylkäämiä.Teidän RN-tukijoiden kanssa yhdessä viemme valoa pimeyteen. Ruoanjako on raskasta työtä, mutta kohtaamamme helpottuneet ja kiitolliset ihmiset antavat voimaa jatkaa. Usein ihmiset seisovat sanattomina nähdessään meidät ruokapakettien kanssa kotiovellaan. Olemme kiitollisia, että olemme voittaneet hädänalaisten ja kodittomien luottamuksen ja nähneet useiden heistä tulleen mukaan seurakuntaan. Ruoka yhdessä toivon sanoman kanssa kantaa paljon hedelmää!

Aleksander Molla
pastori
Albania, Lac


Syyskuu

Olemme aloittaneet soluryhmän ruoka-apua saaville  leskille että orvoille. Nämä vastapelastuneet ovat todella innostuneita oppimaan lisää Jumalasta. Kaksi heistä aloittaa Raamattukoulun täällä Lushnjessa. Heidän elämänsä on täysin  muuttunut. Kiitämme Jumalaa heistä kaikista.

Erion Sylari
pastori
Albania, LushnjeElokuu

Seurakuntalaiset ovat vieneet ruoka-apua vaikeissa olosuhteissa eläville perheille. Nämä vähäosaiset yrittävät pärjätä  kaivamalla ruokaa kaatopaikalta tai etsimällä sieltä  kierrätykseen sopivaa tavaraa, minkä voisi vaihtaa rahaksi. Avunsaajien joukkoon kuuluu invalideja, eläkeläisiä ja lapsia. Kierrellessämme kaupunkia olemme törmänneet ainakin 150 perheeseen, jotka elävät epäinhimillisissä olosuhteissa. Haluaisimme auttaa heitä kaikkia!Tällä kertaa ruokaa riitti 40 perheelle.

Aleksander Molla
pastori
Albania, LacKesäkuu

Toukokuussa järjestimme tapaamisen köyhille leskille. Jokainen sai ruokaa, hengellistä kirjallisuutta ja Raamatun.
Kaikki kokoukseen tulleet halusivat  ottaa Jeesuksen sydämeensä ja haluavat mukaan seurakunnan soluryhmiin. Olen niin onnellinen kun näen Jumalan tekevän työtä heidän sydämessään. Rukoilkaa leskien puolesta, he ovat kovin kiinnostuneita ja nälkäisiä mitä hengellisiin asioihin tulee. Tavoitimme myös 12 uutta vähävaraista perhettä ja yhdessä kaupungin pormestarin kanssa veimme heille ruoka-apua.

Erion Sylari
pastori
Albania, LushnjeToukokuu

Albaniassa Lacin kaupungissa RN-järjestö jakaa ruokaa mm slummilapsille ja orpokodin lapsille.

"Ilmapiiri Albaniassa on tällä hetkellä masentava. Lasten pahoinpitelyt lisääntyvät, työttömyysluvut ovat korkeat, suurin osa nuorista on työttömänä. Prostituutio ja huumeongelmat kasvavat  vauhdilla ja  korruptio kukoistaa. 
Hylättyjä lapsia, jotka tarvitsevat ruokaa, suojaa ja rakkautta on paljon. Odotamme paraikaa neljää uutta lasta saapuvaksi kotiimme, nuorin heistä on kolmen kuukauden ikäinen vauva. Pojan äiti menehtyi synnytyksessä ja isä hävisi tietämättömiin. Myös kolme sisarusta, jotka jäivät yksin yksinhuoltajaäidin jouduttua vankilaan kärsimään elinkautista vankeutta liittyvät suureen perheeseemme lähiaikoina. Tarvitsemme kipeästi tukeanne, jotta voimme auttaa epätoivoisessa tilanteessa olevia pieniä. Kiitos, että seisotte rinnallamme! "

Dana Molla
orpokodin johtaja
Albania, Lac

Maaliskuu

Albaniassa Lushnjessa avustustyö laajenee. Kontaktihenkilömme pastori Erion Sylari on saanut kaupungilta seurakunnan käyttöön rakennuksen, missä aloitetaan viikottain sekä tekemään että jakamaan lämmintä ruokaa kaupungin vähäosaisille. Näin toimien tavoitamme tuntuvasti suuremman määrän ihmisiä. Ilosanomaa jaetaan joka ruoanjaon yhteydessä, vakuuttaa pastori Erion.


Tammikuu
 
Ruokkikaa Nälkäiset aloitti säännöllisesti jakamaan apua Albaniassa vuonna 2011.
Ruoka - ja lääkeapua kanavoidaan kolmessa kaupungissa; Lacissa, Rreshenissä ja Lushnessa Fjala e Jetes -seurakuntien avustuksella.
Apua viedään orpokotiin, slummialueille, isolapsisille perheille, romaanikyliin ja sairaille vanhuksille.