BURUNDI 2013

Joulukuu

Kiitoskirje Burundista:

Sisarukset Blandine ja Musa tulevat Trinity -seurakunnan koululle syömään joka päivä. Heillä on aina samat likaiset ja riepaleiset vaatteet yllään, koska he eivät omista muita vaatteita. Molemmat lapset olivat hyvin sairaita, johtuen aliravitsemuksesta, tullessaan seurakuntaamme. Iloisena voin kertoa, että he voivat jo paljon paremmin saatuaan päiväittäisen aterian.
Seurakuntamme Bujumburassa sijaitsevassa ruoanjakokeskuksessa ruokitaan tällä hetkellä reilut 400 Blandinen ja Musan kaltaista lasta. Rukoilemme siunausta kaikille teille, jotka olette mukana auttamassa köyhiä orpoja uhraamalla varoistanne.

pastori Emmanuel NkunkuMarraskuu

Yhdessä päätoimisto Feeding the Nationsin kanssa Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt tänä vuonna 825 000 ateriaa Burundin orvoille.
Lasten elämä muuttuu täysin kun he saavat ruokaa päivittäin ja kun he saavat tuntea olevansa niin Jumalan kuin kristittyjenkin rakastamia.


Lokakuu

Olemme kiitollisia Jumalalle jokaisesta teistä, jotka uhraatte omastanne. Rahalahjanne mahdollistavat sen, että voimme antaa hyljätyille lapsille ruokaa joka päivä. Täälläpäin maailmaa kunnon päivittäinen ateria on monille luxusta.
Haluan kertoa muutaman lapsen tarinan, joita seurakunta auttaa Kamengen ja Gatumban ruoanjakokeskuksissa.

Chanella 5 v ja Audrey 4v kaivoivat syötävää kaatopaikalta. Heidän äitinsä on prostituoitu eikä alkoholiongelmansa  tähden pysty huolehtimaan lapsistaan. Nämä sisarukset eivät vielä ole terveitä mutta ovat alkaneet kasvaa ja voivat paljon paremmin.
Kahdeksan sisarusta asuvat mummon luona, koska vanhemmat menehtyivät aidsiin. Kotona ei ollut enää syötävää mummon ollessa liian heikko etsiäkseen lapsille ruokaa. Vanhin tytöistä tuo sisaruksensa keskukseemme ja kaikki saavat aterian päivittäin. Mummollekin riittää suuhunpantavaa.


Kesäkuu

Köyhä yksinhuoltajaäiti Fifi  kantoi kaksosensa Kamengen ruoanjakokeskukseen sillä hänen aliravitsemuksesta kärsivät lapsensa eivät pystyneet kävelemään. Nyt neljä kuukautta myöhemmin lapset jo juoksentelevat. Fifi on tullut mukaan seurakuntaan ja avustaa ruoanjakotyössä.  Siunaamme sydämestämme jokaista, joka auttaa Burundin köyhiä.
Pastori Emmanuel Nkunku
Burundi


Huhtikuu

Pastoripari Jamie ja Lea Trinity  Church International -seurakunnasta raportoivat:

Olemme todella kiitollisia Taivaan Isälle siitä, että Hän pitää huolta Burundin pienistä. Tänä vuonna  jo toinen Feeding the Nations/Ruokkikaa Nälkäiset  ruokalasti saapui perille. Täällä Afrikassa ison ruokalastin vastaanottamisprosessi saattaa käydä monimutkaiseksi mutta tämä toinen niinkuin ensimmäinenkin lasti saatiin onnellisesti tullista ulos ilman kuluja. Kiitos Jumalalle! Ruoanjakoprojekti sujuu hyvin ja niin lapset kuin monet aikuisetkin ovat tulleet Jumalan luo koettuaan Jumalan rakkautta käytännössä. 


Maaliskuu

Ruokkikaa Nälkäiset yhdessä päätoimiston Feeding the Nationsin kanssa jatkaa ruoanjakoa Burundissa. 275 000 ruoka-annosta sisältävä lasti lähti 25.3.2013  Bujumburaan. Ruoanjako voi nyt jatkua Gatumban ja Kamengen ruoanjakokeskuksissa ja reilut 600 lasta saa syödäkseen joka päivä.


Ruokkikaa Nälkäiset/Feeding the Nations ruokalasti saapui onnellisesti perille 28.2.2013.
Uusi lasti Burundin orvoille on suunnitteilla lähettää maaliskuun loppupuolella.


Tammikuu

Burundissa Trinity Church International -seurakunnan ruoanjakokeskus jakaa Ruokkikaa Nälkäiset /Feeding the Nations ruokaa noin 600 lapselle.
Mugisha on yksi lapsista, joka löysi ruoanjakokeskuksesta avun.

Tervehdys Mugishalta sinulle:

Nimeni on Mugisha. Sisareni ja minä olemme orpoja ja olimme muslimeja. Sisareni pelastui ja vei minut seurakuntaan. Minäkin annoin elämäni Jeesukselle ja halusin aina mennä pyhäkouluun. Eräänä päivänä kotimatkalla jäin kuorma-auton alle. Ihmiset, jotka näkivät kolarin sanoivat että kuolin, mutta Jumala pelasti minut vaikkakin loukkaannuin vakavasti. Sairaalassa ajattelin koko ajan pyhäkoulua ja vain viikko onnettomuuden jälkeen pyysin sisartani viemään minut pyhäkouluun mutta olin liian heikko lähtemään. Arvaa mitä... ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on oma pastori. Lähettelin hänelle sairaalasta paljon viestejä ja kerroin, että rakastan häntä. Puhuin koko ajan sairaalassa Jeesukselle, että tiedän Hänen parantavan minut ja olin oikeassa. Hän paransi minut eikä  kuorma-auton renkaiden jättämät arvetkaan haittaa. Meillä oli aina ennen puute ruoasta mutta nykyisin saamme syödä seurakunnassa joka päivä. Kiitos Jeesus!