Haiti 2011

Image
Elokuu 2011

Tammikuussa 2010 suuri maanjäristys vavisutti Haitia. Nyt  puolitoista vuotta myöhemmin, maa edelleen tarvitsee ulkopuolista apua. RN-järjestö ja päätoimisto Feeding the Nations on toiminut yhdessä paikallisen Fishers of men -järjestön jonka tukikohta sijaitsee Port -au- Princessä kanssa. Maanjäristyksen alkumetreiltä lähtien RN on vienyt apua uhreille mutta tarpeet ovat mittavat vieläkin. RN-ruokaa jaetaan 3000 lapselle, 15 eri koulun oppilaalle.

Ohessa Haitin RN-kontaktihenkilön Dr. Jay Threadgillin kiitoskirje sinulle RN-tukija.

Siitä on jo puolitoista vuotta kun ensimmäinen RN-avustuserä saapui uhreille Port-au-Princessä. Haluamme taas kerran kiittää RN- järjestöä suuresta avusta. Ensimmäinen orpolapsille tarkoitettu ruokalasti saapui satamaan juuri ennen maanjäristystä. Teidän on vaikea kuvitella sitä tuhoa, kuolemaa ja kaaosta maanjäristyksen jälkeisinä päivinä mutta teiltä tulleen ruokalastin avulla pystyimme ruokkimaan yli 10 000 katastrofin jalkoihin jäänyttä ihmistä.Pari viikkoa myöhemmin kun ruoka alkoi loppua saimme tiedon että Dominikaanisen tasavallan rajalla odottaa RN-ruokalasti noutajia. Mikä ajoitus! Pari kuorma-autollista ruokaa riitti ruokkimaan taas tuhansia ihmisiä. Kiitos uskollisuudestanne. Tämän jälkeen tilanne pääkaupungissa alkoi vähitellen tasaantua ja lähdimme viemään ruoka-apua myös kaupungin ulkopuolelle mihin ruokaa saatiin kuljetettua hitaammin. Kaikki apu mitä olemme saaneet ja jakaneet on tullut kristityiltä, seurakunnilta ja järjestöiltä kuten Ruokkikaa Nälkäiset.

Ette voi ymmärtää kuinka kiitollisia olemme ja kuinka monet monet pelastuivat uskomattoman pimeän ja vaikean ajan yli. Sana kiitos ei tässä tilanteessa tunnu riittävän mutta se on kaikki mitä voimme sanoa. Haluamme antaa kiitoksen Jumalalle siitä, että hän käytti teitä. Haluamme kiittää myös kaikkia teitä tukijoita kuuliaisuudesta  ja anteliaisuudesta.

Autetaan edelleen Haitia yhdessä tervehtymään!

Lokakuu 2011


Image

Tämä nainen menetti kaiken, myös kotinsa maanjäristyksessä. Hän asuu lastensa kanssa Cite Soleilissa Port -au-Princessä, mikä on yksi maailman pahimmista slummialueista. Hän tuli seurakuntaamme tammikuussa ja  antoi elämänsä Jeesukselle. Olemme auttaneet häntä hankkimalla hänelle vuokra-asunnon ja siunanneet häntä ruoka-avulla.  RN- ruoka-apu muutti mm. tämän nuoren äidin elämän. KIITOS!

Karris
lähetyssaarnaaja