INTIA 2012

Marraskuu 2012

Lähetyssaarnaaja Johanna Männistö tiedottaa:
Paljon terveisiä Kolkatasta!
Ruokimme Nadiadissa slummilapsia Balwadi-kouluissa.Nämä ovat todella niitä köyhimmistä köyhimpiä, nälkäisiä ja suttuisia lapsia.
Työ on seurakunnan aloittamaa, pastorin rouva on erikoistunut tällaisten lasten opettamiseen ja kouluttaa nuoria opettajia työhön. He ovat todellisia sankareita. He polkevat pyörillään slummiin, materiaalit tarakalla ja luovat suhteita lapsiin sekä heidän perheisiinsä.
Nämä opettajat työnsä, rakkautensa ja omistautumisensa kautta voittavat sydämiä ja tie sydämeen täälläkin on käynyt vatsan kautta.
Koululounas on useimmille lapsille päivän ainut ateria.
Lapset ovat usein myös sairaita mutta opettajat rukoilevat oppilaiden puolesta. Pienellä  Paresh nimisellä pojalla oli märkivä paise isovarpaassa ja hän vain itki koska kipu oli kova. Opettaja rukoili parantumista Jeesuksen nimessä ja seuraavana päivänä poika tuli iloisena juosten ja näytti heti tervettä varvastaan. Paise oli kokonaan hävinnyt. Kiitos Jumalalle!

Syyskuu 2012

Tyypillinen RN-ruoka-apua saava lapsi on ala-aste ikäinen  tyttö, joka asuu slummissa. Isä ja äiti ovat työttömiä ja he asuvat muovista ja pressuista tehdyssä majassa kaupungin laitamilla. Lapsi tulee kouluun joka päivä nälkäisenä, koska kotona ei ole antaa aamupalaa. Eräs 7-vuotias muslimityttö, joka käy kristillistä koulua Kolkatassa kirjoittaa:
Olen niin iloinen siitä, että saan joka päivä syödä koulussa. Me olemme köyhiä ja meillä on vain vähän ruokaa kotona. Joskus meilläkin on kanaa tai kalaa riisin kanssa muittei läheskään joka kuukausi.


 Kesäkuu 2012

 Ruokkikaa Nälkäiset ruokki  Intiassa tällä hetkellä säännöllisesti vajaat 700 lasta. Terveellinen koululounas jaetaan viidellä eri paikkakunnalla; Dumkassa, Gujeratissa, Kolkatassa ja Pakurissa. Myös Jharkhandin maakunnan syrjäseudun lapset saavat ruokaa. Lisäksi neljällä eri slummialueella annetaan säännöllisesti lapsille maitoa.Huhtikuu 2012

INTIA:
Asukasluvultaan maailman toiseksi suurin maa.
Lukutaidottomia enemmän kuin missään muussa maailman maassa.
Suuri osa intialaisista elää vaatimattomissa oloissa, monet köyhyydessä jopa nälässä.
Nopea väestönkasvu (20 milj vuodessa) estää köyhimmän väestön elinolojen parantamista.
Valtauskonto hindulaisuus myös islam on tärkeässä asemassa - kristittyjä 2,5 %

Ruokkikaa Nälkäiset on vuodesta 2006 säännöllisesti ruokkinut lapsia Intiassa. Yhteistyötä tehdään Indian Children -säätiön kanssa, joka muun muassa perustaa kristillisiä kouluja ja ylläpitää niitä, Kouluihin pääsevät ne köyhimmät, hindu -ja muslimiperheiden lapset.

Ruokaa jaetaan myös lapsityöläisille. Nämä lapset ehtivät kouluun illalla töiden jälkeen, mutta saavat Ruokkikaa Nälkäisiltä terveellisen aterian.


Tammikuu 2012

Birgitta Ekman Indian children säätiöstä kiittää:
Muutaman päivän päästä on joulu ja olen paljon ajatellut lapsia Intiassa, joita olemme auttaneet tänä vuonna suomalaisten ystävien anteliaisuuden ansiosta. Juuri nyt sadat lapset eri kaupungeissa saavat ruokaa ja joululahjoja. Kiitos säännöllisistä lahjoistanne Indian Children- säätiölle ja erityinen kiitos myös ylimääräisestä rakkaudenlahjasta ennen joulua. Lahjat osoittavat näille pienille, etteivät he ole unohdettuja vaan meidän kaikkien ja Jumalan rakastamia. Paikalliset työntekijämme antautuneesti ahkeroivat rohkaistakseen ja auttaakseen lapsia parempaan elämään. Nämä pienet ovat arvokkaita ja kun he kasvavat, heistä voi tulla Jumalan miehiä ja naisia, jotka ovat siunaukseksi maalleen.
Rakkain ja kiitollisin terveisin Birgitta Ekman