INTIA 2013

Joulukuu

J
opa 95 % intialaisista perheistä elää alle neljällä eurolla per päivä. Intiassa 35 miljoonaa 6-14-vuotiasta lasta ei käy koulua vaan tekee työtä. Uskomatonta mutta valitettavasti totta. Ruokkikaa Nälkäiset auttaa lapsia Intiassa IndianChildren -säätiön avustuksella. Projekteissa  annetaan lapsille mahdollisuus koulunkäyntiin kristillisessä ilmapiirissä, mahdollisuus syödä terveellistä ruokaa ja  pysyä terveenä. Edellä mainitut asiat ovat tärkeitä, jotta lapset saataisiin pois kadulta, jotta he säästyisivät lapsityöltä ja välttyisivät aliravitsemukselta, sairauksilta ja ihmiskaupalta.


Marraskuu

Kontaktihenkilö Kolkatasta kertoo:
Tapasin kuusivuotiaan pojan vieraillessani yhdessä kouluista, missä Ruokkikaa Nälkäiset ruokaa jaetaan. Tämä pikkumies sai huomioni, koska hän odotti kovin innokkaasti pääsyä ruokasaliin. Opiskelu ei näyttänyt sujuvan. Opettaja kertoi, että häntä kiinnostaa vain ruokailu ja heti aamulla kouluun tultuaan hän haluaakin tietää milloin syödään.

Tämä pieni poika on yksi niistä lapsista, joka elää köyhyyttäkin köyhempää elämää. Seitsenhenkinen perhe, johon hän kuuluu, asuu setänsä kodissa, koska heillä ei ole varaa omaan kotiin, ei edes omaan hökkeliin. Tämä lapsi ei selviytyisi ilman kouluateriaa. Hänelle maistuu kaikenlainen ruoka ja hän nauttii suunnattomasti jokaisesta ateriasta. Kiitos avustanne!


Syyskuu

Intiassa ruoan hinta on kovin riippuvainen vuodenajoista.Vaikka ilmasto on lämmin ja voisi ajatella kasvukauden olevan suotuisa jatkuvasti, hinnat vaihtelevat huimasti. Uskonnollisten juhlien ajanjakso nostaa ruoan hintaa syksyisin.

Tänä kesänä monsuunisateiden sijaan Kolkatan ja Länsi-Bengalin maakunnan yllä on ollut pitkäjaksoinen matalapaineen alue. Jopa hirmumyrskyjä on syntynyt. Sateiden määrä ja voima on ollut valtava. Kadut ovat tulvineet, talojen lattiat ovat huuhtoutuneet itsestään luonnonvoimien velloessa ja pellot ovat uppoutuneet vesimassojen alle. Tämä ja paikallisen valuutan heikentyminen on korottanut ruuan hintaa tuntuvasti.

Puolessa vuodessa keskilaatuisen riisin kilohinta on noussut 20 rupiasta 35:een, kanan kilohinta on noussut 110 rupiasta 165:een, perunan kilohinta on kaksinkertaistunut ja sipulin kolminkertaistunut 70 rupiaan asti! (20 rupiaa on noin 20 eurosenttiä.)

Kun 95% asukkaista elää noin 3,5 eurolla per päivä, tämä hintojen heittely ei helpota heidän elämäänsä, päinvastoin. Koululaiset, joiden ruokailua sponsoroimme tulevat vähäosaisista perheistä. Kajalin perhe on muuttanut  Biharin osavaltiosta, joka on yksi Intian köyhimpiä, Kolkataan. Ruoanpuute on perheessä todellisuutta. 

Kajal 5-vuotta ja hänen 4-vuotias pikkuveljensä ovat aloittaneet Chingrighatan koulussa esikoululuokalla. He ovat erittäin tunnollisia oppilaita ja tulevat säännöllisesti kouluun.

Sisarukset nauttivat kouluruuasta suunnattomasti, murustakaan ei haaskata. Kellon soitua Kajal pakkaa aina nopeasti reppunsa, pesee kätensä huolellisesti ja seisoo ensimmäisenä ruokajonossa. Tämä on hänelle yksi päivän parhaita hetkiä –se näkyy hänen loistavista kasvoistaan.

Indian Children -säätiön työntekijä
Kolkata, Intia


Kesäkuu
Yksi RN-avustuskohde Intiassa Gujaratin maakunnassa ovat Baldawi- koulut eli esikoulut.

Terveisiä Intiasta!

Näin kaikki alkoi. Kerran työmatkallaan paikallinen pastori näki pieniä lapsia tien poskessa. Illalla kotimatkalla hän huomasi lasten olevan edelleen samassa paikassa. Haastateltuaan heitä kävi ilmi, että he odottivat vanhempiaan, jotka työskentelevät junissa. Junatyöläiset tekevät pitkiä päiviä kaupustellen kaikenlaista krääsää tienaten tuskin mitään. Nämä slummilapset eivät olleet saaneet mitään syödäkseen koko päivänä  ja  he odottivat saavansa vanhempien saavuttua jotain suuhunsa. Pastori ei voinut unohtaa näitä pieniä nälkäisiä lapsia.

Pastori perheineen alkoi viedä maitoa lapsille kerran viikossa. Sitten he aloittivat Balwadin eli ns. esikoulun, jossa lapset voisivat oppia perusasioita. Heillä oli aluksi rahaa  200 Rupia kuukaudessa eli noin 3 euroa, millä he saivat hankittua kaikille lapsille syötäväksi keksin päivässä. Tänä päivänä Ruokkikaa Nälkäisten tuella  kolme eri lapsiryhmää saa kokonaisen aterian joka päivä.

Parin tunnin opiskelun ja leikkilaulujen jälkeen lapset juoksevat vauhdilla ruokajonoon ja saavat terveellisen aterian. Voi kuinka hartaasti ja onnellisina he syövät annoksensa. Ateria on edelleenkin päivän ainoa ateria lähes jokaiselle heistä.

Opettaja kertoi pikkupojasta, joka rakastaa kananmunia. Hän haluaa ehdottomasti saada kaksi kananmunaa. Opettaja selitti kuinka ensin kaikille jaetaan yksi kananmuna ja sitten hän saisi toisen, mikäli niitä riittää. Pojalla oli vastaus heti valmiina: ”Jos et anna minulle kahta kananmunaa, Jeesus ei anna sinulle yhtään kananmunaa!”

IndianChildren -säätiön työntekijä


Huhtikuu

Ulla Berglund Indian Children säätiöstä kirjoittaa:
Kiitos säännöllisestä Ruokkikaa Nälkäiset lahjasta Intian köyhille. Se on suuri siunaus monille, nimenomaan lapsille.
Saimme juuri viestin, että Kolkatassa tuli on roihunut ja suuri määrä koteja on tuhoutunut. Hankimme kotinsa menettäneille perheille makuupusseja, myöhemmin autamme vielä ostamalla kattiloita ruoanlaittoa varten. Kiitos kaikille Ruokkikaa Nälkäiset  -järjestön uskollisille tukijoille, jotka mahdollistavat tämänkin avustusprojektin.


Helmikuu

Jharkandin osavaltio on yksi kahdeksasta köyhimmästä Intiassa ja muun muassa siellä Ruokkikaa Nälkäiset ruokkii maaseudulla asuvia kristillisen koulun oppilaita. Koululaiset Chandrapurassa tulevat köyhistä Tribal-perheistä, jotka saavat toimeentulonsa maanviljelystä. Elämä maalla on hyvin yksinkertaista ja ateriat kotona minimaalisia kertoo Pritala, joka on yksi oppilaista. Hän on todennäköisesti 15 -vuotias ja hän on onnellinen kun saa syödä koulussa.


Tammikuu

Tuoreen BBC:n raportin mukaan Intian kahdeksassa osavaltiossa on enemmän köyhiä kuin 26:ssa köyhimmässä Afrikan valtiossa yhteensä. Tämä vertailun mukaan näissä kahdeksassa Intian osavaltiossa olisi 421 miljoonaa köyhää ja 26:ssa Afrikan valtiossa 410 miljoonaa köyhää. Kyseinen raportti antaa meille kuvan siitä, miten suuri ihmismäärä Intiassa elää äärimmäisessä köyhyydessä. Ruokkikaa Nälkäiset on säännöllisesti jakanut ruoka-apua Intiassa vuodesta 2006 yhteistyössä Indian Children -säätiön kanssa.

Indian Children -säätiö perustaa kristillisiä kouluja kaikkein köyhimmille, koska vain opiskelumahdollisuuden avulla köyhyyden kierre on mahdollista katkaista ja lapsia voi odottaa uusi, parempi tulevaisuus. Suurin osa lapsista tulee hindu -tai muslimiperheistä. Useimmille lapsille koululounas, jonka Ruokkikaa Nälkäiset kustantaa on päivän ainut kunnon ateria. Tällä hetkellä Ruokkikaa Nälkäisten varoin ruokitaan päivittäin reilut 700 lasta.