KENIA 2012

Joulukuu
Näin vuoden lopussa haluamme kiittää Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöä runsaasta tuesta Kenian rannikon köyhille.  Tämä vuosi on ollut haasteellinen johtuen kuivuudesta ja terrori-iskuista, mutta kiitämme Jumalaa Hänen varjeluksestaan.
Ruoka-apua on jaettu rannikon kyliin pastoreille sekä HIV/Aids sairaille klinikalla. Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöltä saamamme apu on ollut suureksi avuksi koko Mtwapan yhteisölle, missä prostituutio ja huumeet ovat suuri ongelma.

Klinikalla syntyy jopa 70 lasta kuukaudessa ja määrä on tuntuvasti suurempi kuin viime vuonna. Tämä on tuonut paljon iloa mutta myös uusia haasteita tulevaisuutta ajatellen.

Odotamme innolla vuotta 2013, uusia voittoja. tähtihetkiä ja yhteistyötä RN-järjestön kanssa. Jatkamme työtä yhdessä, jotta ilosanoma saataisiin kärsiville.

Kiitos vielä runsaista lahjoistanne ja siunatkoon Jumala teitä tämän joulun aikana!

Kenian lähetyssaarnaajat Kirsi Nyrhinen ja Pia Lind


Elokuu

Pidimme ns. ilmaisen lääkeleirin Majaonin alueella lähellä Mombasaa heinäkuussa. Se oli onnistunut matka. Autoimme monenlaisia tauteja sairastavia, mutta erityisesti saimme auttaa sokeritaudista ja korkeasta verenpaineesta kärsiviä. Monet Keniassa sairastavat näitä tauteja tietämättään ja monet myös menehtyvät niihin. Testasimme kaikkiaan 161 ihmistä. Meillä oli myös laitteeet syöpäsairaiden testausta varten.  Eräällä miehellä oli niin korkea verenpaine , että hän olisi voinut saada sairaskohtauksen milloin tahansa. Veimme hänet klinikalle. Hän pääsi välittömästi hoitoon ja nyt hän voi jo hyvin. Kiitos Jumalalle!
Kenian rannikkoalue kärsii kuivuudesta, erityisesti Kinangon seutu, ja ihmiset näkevät siellä nälkää. Nyt elokuussa pastori Simonin avustuksella jaamme ruokaa seitsemässä eri kylässä. 

Pia Lind
Lähetyssaarnaaja, RN-kontaktihenkilö
Mombasa KeniaTammikuu 2012

Lähetyssaarnaaja Pia Lind raportoi:
" Olemme niin kiitollisia RN-järjestön lähettämästä säännöllisestä avusta tänne Keniaan. Muutama viikko sitten löysimme naisen klinikan takapihalta. Hän oli tullut hakemaan apua muttei jaksanut sisälle asti. Nainen oli hyvin huonossa kunnossa, kuudennella kuulla raskaana, sairastaa aidsia ja hänellä oli paha tulehdus.
Tulehdusarvot ovat nyt laskeneet, raskaus jatkuu normaalisti ja äiti voi hyvin. Ruokkikaa Nälkäisten avun turvin naisen voimat ovat vähitellen palanneet. Kuukausi sitten kun löysimme hänet, hän oli pelkkää luuta ja nahkaa mutta hän on toipunut nopeasti. Kiitos Jumalalle ja kiitos Ruokkikaa Nälkäiset tukijoille .Ilman RN-apua tämä nainen ja vauva olisi todennäköisesti menehtynyt ja kahdeksan pientä lasta olisi jäänyt orvoiksi."