Kreikka 2013

Pakolaiset  Kreikassa 2013

Joulukuu

Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt lisäapua pakolaisille Ateenaan.

Joulua toivotetaan jakamalla mm.  riisiä, öljyä, jauhoja, suolaa ja sokeria sisältäviä ruokapaketteja.
Samaria -keskus tarjoaa myös ruokaa neljästi viikossa. Sunnuntaisin pöydät katetaan pakolaisperheille, maanantaisin apua jaetaan paikallisille kodittomille, keskiviikkoisin ei-perheelliset pakolaiset kerääntyvät ruokailemaan ja lauantaisin ovet ovat avoinna afganistanilaisille pakolaisille.

Ruokkikaa Nälkäiset ry:n avun turvin olemme pystyneet antamaan suurempia annoksia ja olemme välttyneet  riitatilanteilta. Pystymme ruokkimaaan neljästi viikossa myös niitä siirtolaisia, jotka tulevat kirkolle opettelemaan englannin kieltä, toteaa Samaria-kodin perustaja pastori Yang Yong Tai.Marraskuu

Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt avustusta pakolaisille Kreikkaan. Yhteistyössä paikallisesti toimivan Samaria -järjestön kanssa tuetaan Ateenaan rantautuneita pakolaisia. Jopa 95 % Euroopasta turvaa hakevista pakolaisita kulkee Kreikan kautta, eikä Kreikalla ole resursseja huolehtia pakolaisvirrasta.

Lähetyssaarnaaja Nanna Rosengård raportoi:
Jaamme Ateenan keskustassa sijaitsevassa kiinteistössä lämmintä ruokaa kahdesti viikossa. Ruoka-apua jonottaa noin 150 ihmistä kerralla. Apu kanavoituu lähinnä lapsiperheille ja vanhuksille mutta ruokajonossa on myös yksin vaeltavia.Suurin osa Kreikkaan saapuneista pakolaisista asuu puistoissa ja tarpeet heidän keskuudessaan ovat suuret. Eniten pakolaisia saapuu Afganistanista, Iranista mutta mukana on myös paljon syyrialaisia. Olemme saaneet johdattaa monia uskon tielle ja saamme auttaa myös niitä, jotka oman kristillisen vakaumuksensa tähden joutuvat hakemaan turvaa Euroopasta. On etuoikeus auttaa uskonsa tähden paenneita.