Libanon 2013


Joulukuu

Ruokkikaa Nälkäiset  lähetti 16.12.2013 lisäapua syyrian pakolaisille.
 

Uusi avustuserä saapunut perille 3.12.2013. Ruoanjako syyrialaisille pakolaisille alkaa välittömästi. Olemme erityisen iloisia, että voimme jakaa ruokaa jouluna ja viedä kärsiville toivon sanoman, raportoi RN-kontakti Libanonista.

Marraskuu

Syyrialaisten pakolaisten parissa toimiva RN-kontaktihenkilö kirjoittaa:
Olen juuri palannut avustusmatkalta. Jaoimme patjoja ja huopia pakolaisille, koska he nukkuvat kivilattialla. Suuret ihmismassat tunkeilivat ympärillämme ja pyysivät saada huovan mutta valitettavasti sadat jäivät ilman. Ihmiset suorastaan rukoilivat apua. Monet lapset ovat hyvin sairaita, heitä kävi todella sääli.
Apua saaneet suutelivat käsiämme ja kiittelivät vuolaasti avusta ja kertoivat nyt pystyvänsä nukkumaan kylmistä öistä huolimatta. Ihmettelimme kuinka suuren ilon huopa voi saada aikaan.
Valmistaudumme paraikaa ruoanjakoon, jotta olemme valmiita kun uusi avustuserä saapuu. Olemme niin iloisia, että voimme jakaa ruoka-apua joulukuussa. Ruoan kera on helppo viedä pakolaisille toivon sanomaa.
Kiitos paljon kaikesta avusta, mitä olette lähettäneet. Uskon Jumalan siunaavan teitä ylenpalttisesti, koska olette osoittaneet välittämistä ja rakastaneet hädässä olevia ihmisiä.


Syyskuu

Tilanne Syyriassa kiristyy kiristymistään. Ruokkikaa Nälkäiset ruokkii syyrialaisia pakolaisia Libanonissa ja pyrkii
vastaamaan pakolaisperheiden hätähuutoihin. Apua tarvitaan paljon ja pian. Uusi avustuserä lähetetty 17.9.
 
Raportti RN-kontaktihenkilöltä Libanonista:

Olen asunut Lähi-Idässä yli 30 vuotta ja kokenut monia sotatilanteita Libanonissa ja naapurimaissa. Olemme nähneet  mitä kriisitilanne saa aikaan ja ymmärrämme tilanteen olevan nyt vakava. Ruokapula on valtava, on aika varautua pahimpaan. Tilanne on erittäin kriittinen.

Asumme Syyrian rajan tuntumassa, olemme valmiina jatkamaan ruoanjakoprojektia ja odotamme sinun ojentavan auttavan kätesi syyrialaisille pakolaisille. Olemme auttaneet jo satoja ja haluaisimme jatkaa. Olemme nähneet monien pakolaisten antavan elämänsä Jeesukselle.

Kiitän sydämestäni aikaisemmista lahjoista ja haluan jo etukäteen kiittää lisäavusta. Toivon, että lahjojenne turvin tuhannet saavat avun ja kokevat Jumalan rakkauden.
36 eurolla hankimme kuukauden ruokatarpeet yhdelle perheelle. Montaako perhettä sinä haluat auttaa? Kesäkuu


Ruoanjako Libanonissa syyrian pakolaisille sujuu hyvin kirjoittaa RN-kontaktihenkilö. Myös pieniä lapsia autetaan hankkimalla maitoa. Siitä on suuri pula. Tähän mennessä 70 ihmistä on halunnut antaa elämänsä Jeesukselle.


Toukokuu

22.5.2013
 Ruokkikaa Nälkäiset sai juuri vahvistuksen Libanonista, että avustus on saapunut ja ruoanjakoa syyrialaisille pakolaisille valmistellaan paraikaa.Huhtikuu

Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt lisää apua syyrialaisille pakolaisille Libanoniin.

Pastori Libanonista tiedottaa:
Tuhansia syyrialaisia pakenee päivittäin kotimaastaan sodan keskeltä turvaan naapurimaihin. Pakolaisten tilanne Libanonissa on epätoivoinen ja pahenee päivä päivältä. Tilanne Syyrian rajalla on erittäin vaarallinen, joten suunnittelemme ruoka-avun jakamista kaupungeissa rajaseudun sijaan. Tarpeet ovat valtavat. Meillä on mahdollisuudet auttaa tuhansia ja olemme valmiina käynnistämään ruokajakelun heti kun se on taloudellisesti mahdollista. Tarvitsemme kipeästi lisää varoja ruokaa ja lääkkeitä varten voidaksemme pelasta ihmisiä tässä vaikeassa tilanteessa.

Helmikuu

Syyrialaiset pakolaiset tarvitsevat kipeästi apua!
Libanonissa on tällä hetkellä 200 000 syyrialaista pakolaista ja pakolaisten määrän odotetaan kasvavan jopa puoleen miljoonaan, kirjoittaa kontaktimme.
Ruokkikaa Nälkäiset lähetti avustuserän Libanoniin vuoden 2012 lopulla.  Olosuhteet ovat haasteelliset mutta ruoka-apu pakolaisille saatiin perille paikallisen seurakunnan avustuksella.

Pastori Libanonista raportoi:
Ruokaa jaettiin kolmeen eri kohteeseen.
Matka Hermeliin Syyrian rajaseudulle oli kaikkein haasteellisin. Meillä oli suuria vaikeuksia löytää paikallista autokuskia, joka suostui viemään meidät sinne, sillä alueella liikkuminen on vaarallista.
Kuulimme, että Pohjois-Libanoniin mennyt apu kanavoidaan vain muslimeille, joten kristityt siellä olivat äärimmäisessä hädässä. Seuraava avustusmatka tehtiin sinne.
Ihmisille vuoristo-alueella, jotka asuvat lähellä seurakuntaamme riitti myös ruokaa. Pakolaiset kertoivat avun tulleen viime hetkellä.

Ruokapula on kestämätön syyrialaisten pakolaisten keskuudessa. Meillä on mahdollisuus kanavoida ruokaa ja toivoa tuhansille pakolaisille, mutta tarvitsemme varoja ruokaa ja Raamattuja varten.