Pakistan 2013

PAKISTAN 2013

Marraskuu

Raportti RN-kontaktihenkilöltä ruoanjakeluista Peshawarin pommi-iskussa haavoittuneille:

Hankimme kaiken ruoan Lahoresta. Siellä on liikkeitä mistä saimme halvalla ostettua tutuilta kauppiailta ruokaa.Ensin jaoimme lääkkeitä loukkaantuneille. Olimme saaneet etukäteen listan tarvittavista lääkkeistä. Onneksemme ne olivat tavallisia lääkkeitä ja helppo löytää.
Pakettiautolla ajelimme ympäriinsä, neljän miehen tiiminä ja veimme ruokapaketteja haavoittuneille koteihin neljään eri siirtokuntaan. Paikallisen oppaan turvin löysimme haavoittuneet niin aikuiset kuin lapsetkin. Suurin osa loukkaantuneista oli siirretty sairaalasta pian kotiin toipumaan. Suurimman osan ruokapaketeista jaoimme vasta pimeän tultua turvallisuussyistä. Tällä kertaa veimme ruoka -ja lääkeapua 50 perheeseen.
 

Lokakuu

Kontaktimme Pakistanista raportoi:
Jumala oli kanssamme Bhattah nimisessä kylässä, missä jaoimme ruokaa lokakuun viimeisellä viikolla. Seitsemän ihmistä halusi antaa elämänsä Jeesukselle ja kolme kertoi parantuneensa.  Kristuksen rakkaus kosketti ihmisten sydämiä.  

Nyt suuntaamme Peshawariin jakamaan ruokaa uhrien perheille ja pommi-iskussa loukkaantuneille.


Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt apua Peshawarin pommi-iskussa loukkaantuneille.

29.9.pommi iski Peshawarin kaupungissa kesken Jumalanpalveluksen Kohati kirkkoon. Iskussa menehtyi 90 ihmistä ja 150 loukkaantui. Viikko tapahtuman jälkeen uhrien määrä, joista suurin osa on naisia ja lapsia, on noussut 147.Toinen pommi räjähti 6.10 ja 80 ihmistä kuoli.
Kristityt ovat huolissaan syrjinnän lisääntymisestä. Maassa on ollut monia mielenosoituksia, joissa vaaditaan terrori-iskujen lopettamista.

Syyskuu

Kristityt ovat pieni 2 % vähemmistö 190 miljoonan asukkaan Pakistanissa. Kristityt kuuluvat köyhimpään väestönosaan ja heidän vaatimattomat kotinsa tuhoutuvat helposti luonnonkatastrofien sattuessa.
Ruokkikaa Nälkäiset lähetti ruoka-apua pahasti tulvien vaurioittamiin Nasir Ganj ja Bhattan kyliin, jotka sijaitsevat Kasuren alueella noin 60 km Lahoresta. Noin 100 perhettä sai apua.

Kontaktimme Pakistanista raportoi:
Voi mikä ilo oli nähdä kyläläisten helpottuneet ja hämmästyneet ilmeet ruokaa jakaessamme. Muistutimme heitä siitä, että Jumala rakastaa heitä ja että Hän on kuullut heidän hätähuutonsa. Lopuksi siunasimme jokaisen avunsaajan!
Kiitos rukouksistanne. Kiitän rakkaudestanne köyhiä sisaria ja veljiä kohtaan! Siunatkoon Jumala jokaista tukijaa runsaasti.