RUANDA 2013
Kesäkuu

Saimme juuri tiedon, että RN-ruokalasti on saapunut Ruandaan. Se saapui perille ennätysajassa. Hoidamme käytännön asiat ja heti sen jälkeen aloitamme ruoanjaon pakolaisleireillä. Olemme innoissamme tästä uudesta ruokakuormasta, joka tulee siunaamaan monia.

Siunauksin
Evankelista
Parfait
Ruanda


Maaliskuu

Riemulla ei ollut rajoja ja huuto oli korvia huumaava  täällä Kigemen pakolaisleirillä, kun ilmoitimme, että Ruokkikaa Nälkäiset lähettää lisää ruokaa, kertoo evankelista Parfait.

Ruokkikaa Nälkäiset yhdessä päätoimisto Feeding the Nationsin kanssa jatkaa ruoanjakoa pakolaisleirillä Ruandassa. Uusi ruokalasti, joka sisältää 275 000 ruoka-annosta  lastattiin ja lähti 28.3.2013. Pian noin 11 000 lasta ja 6000 aikuista saa ruoka-apua. Ruoanjaosta vastaa Zion Temple -seurakunta vastuunkantajana evankelistapariskunta Michelle ja Parfait  Karekezi.

Helmikuu

Viime vuonna Ruokkikaa Nälkäiset yhdessä päätoimisto Feeding the Nationsin kanssa vei  pakolaisleireille Ruandaan yli miljoona ruoka-annosta. Maaliskuussa 2013 on suunnitteilla lähettää jälleen uusi ruokalasti.

Uusi pakolaisten virta Kongosta Ruandaan on alkanut. Kymmenille tuhansille uusille pakolaisille tarvitaan ruokaa. Paikallinen World Food Programin edustaja Abdoulaye Balde Ruandasta raportoi, että nälkä uhkaa pakolaisleireillä asuvia. Koska tuhansia uusia pakolaisia saapuu maahan, ruoka vaan ei tahdo riittää kaikille.
Mugasara on 37-vuotias neljän lapsen isä. Hän kertoo, että saavuttuaan leirille he ovat saaneet tuskin mitään syödäkseen. Ruokaa ei ole tarpeeksi kaikille.

Ruandassa on viisi eri pakolaisleiriä, minne pakolaisia sijoitetaan. Eteläiselle Kigemen leirille rantautuu suuri osa uusista pakolaisista. Arvioiden mukaan kongolaisia pakolaisia on Ruandassa tällä hetkellä 57 000 .Vesikin alkaa loppua.
Paikalliset työntekijät vakuuttavat tekevänsä kaikkensa, jotta ihmisille voitaisiin antaa elämän perustarpeet ; ruokaa ja suojaa.