RUANDA 2012

Marraskuu 2012

Yhteyshenkilö Parfait tiedottaa:
Olemme vierailleet jälleen Kiziban, Nyabiheken sekä Gihemben pakolaisleireillä. Meidät otettiin hyvin vastaan, erityisesti Kiziban asukkaat osoittivat kiitollisuuttaan. Siellä noin 5000 ihmistä oli kerääntynyt ruoanjakoa varten. Ensimmäiseksi kerroimme kaikille ilosanoman ja monia monia käsiä nousi ja ihmiset halusivat pelastua, parantua ja vapautua.
Yritimme ottaa kuvia lapsista mutta kuvat eivät onnistuneet, koska aina suuri määrä lapsia tungeksi yhden ison lautasen ympärillä ja lautanen oli hetkessä tyhjä. Vain osa ruoasta annettiin heti, loput varastoitiin ja jaetaan vähitellen. Näin vältetään kaaos.
Kaikille riitti ruokaa ja yhteensä näillä kolmella leirillä 54 300 ihmistä sai syötävää.
Haluamme sydämestämme kiittää avusta. Ruoka on terveellistä ja maistui ja sitä pyydettiinkin tuomaan lisää. Huomasimme, että myös vaatteista on kova pula.

 
Elokuu 2012

24.8. neljäs ruokalasti lähtenyt kohti Ruandaa.
Tämä kontillinen ruokaa ylittää tavoitteen lähettää miljoona ruoka-ateriaa Ruandaan vuonna 2012. Kolmelle eri pakolaisleirille on nyt lähetetty yhteensä 1.1miljoonaa ruoka-annosta.


 Tänä vuonna Ruokkikaa Nälkäiset /Feeding the Nations on jakanut tähän mennessä 830 000 riisi -vihannesateriaa kolmella pakolaisleirillä Ruandassa. Olemme rukoilleet, että voisimme saavuttaa päämäärämme: miljoonan ruoka-annoksen jakamisen näillä leireillä. Ruokkikaa Nälkäiset /Feeding the Nations on saanut lahjoituksena varat 272 000 annokseen. Elintarvikkeet odottavat USAN:n itärannikolla rahtia leireille. Lahjoittamalla Ruokkikaa Nälkäiset -järjestölle sinäkin olet mukana tässä tärkeässä työssä.

Heinäkuu 2012

13.7.Kolmas ruokalähetys lähtenyt kohti Ruandaa

2.7 Toinen kontillinen ruokaa saapunut perille Ruandaan

Kesäkuu 2012


Olemme vierailleet kaikilla kolmella pakolaisleirillä. Vitaminoitu riisilasti oli valtava siunaus leirillä asuville. Ensimmäisellä Nyabiheken leirillä jokapuolella ilmoiteltiin, että myös evankeliumia on tarjolla ja noin 4000 ihmistä ilmaantui kuulemaan ilouutisia. Kiziban leirillä 1500 ja Gihemben leirillä reilut 2000 ihmistä halusivat kuunnella taivas-sanomaa. Voi kuinka he olivat rohkaistuneita kuulemastaan.
Minä, vaimoni Michelle ja kaksi Zion temple-seurakunnan pastoria johdimme ruoanjakoa ja ihmiset olivat kovin kosketettuja saamastaan avusta. Jokainen leirillä asuva perhe sai ruokapaketin. Kaaoksen välttämiseksi ruokaa jaetaan syksyn aikana varastosta vähitellen kaikille tarvitseville. Kun katselee  lapsia on helppo havaita, että he tarvitsisivat enemmän ruokaa ja terveellistä ruokaa sekä puhtaita vaatteita.

Parfait
RN-kontaktihenkilö


Ensimmäinen RN-lasti on saapunut satamaan Tansaniassa ja se on jo kuljetettu rekoilla Ruandaan. Ruoanjako kolmella eri pakolaisleirillä aloitettiin 22.6.2012. Toisen lastin odotamme  saapuvan Afrikan mantereelle pian. Nämä ruokalastit sisältävät yhteensä 550 000 ruoka-ateriaa. Uskomme, että uusia ruokalähetyksiä voidaan lähettää Ruandaan tulevana syksynä.

Maaliskuu 2012

Ruokkikaa Nälkäisten, yhdessä päätoimiston kanssa, suunnitelmissa on lähettää vuoden 2012 aikana reilu miljoona ruoka-annosta Ruandaan kolmelle pakolaisleirille. Ensimmäinen lasti lähti maaliskuussa, toinen on lähdössä.
Kolmella pakolaisleirillä asuu arviolta noin 54  000 pakolaista, joista noin 60 % on alle 18 -vuotiaita. RN/FTN tekee yhteistyötä paikallisen Authentic Word Ministries -järjestön kanssa. Ruokaa jakaa ja evankelioinnista vastaa paikallinen Zion temple -seurakunta pastori Paul Gitwazan johdolla. Nyabiheken, Gihemben ja Kiziban leirit sijaitsevat 1-3 tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Kigalista. Paikalliset viranomaiset ovat luvanneet auttaa pitämällä huolta turvallisuudesta kun ruokaa jaetaan.
Kontaktimme kertoo:
"Pakolaisten arki on karua. Monet perheet ovat asuneet leireillä vuosia. Heidän on vaikea saada työtä ja heidän kanssaan jutellessa käy ilmi, että työttömyys ja siitä johtuva ruokapula on suurin huolenaihe. Ruokkikaa Nälkäisten vitaminoidut ruoka-annokset tulevat todella suureen tarpeeseen ja ovat ihmisille suureksi siunaukseksi ja rohkaisuksi. Ruoka-apu kertoo siitä, että on joku jossain joka välittää."