Sambia 2011Image

Lokakuu 2011


Tervehdys Shammah Community koulusta:

Koulut, joihin RN-ruoka-apua viedään ovat Lusakan seudun köyhillä alueilla eikä sinne muualta apua yllä. Lapsille ruoka-annokset ovat päivän ainut kunnon ateria. Aliravitsemus onkin suuri ongelma monille. Vitaminoidut riisi/vihannes ateriat ovatkin suuremmoinen apu ja monien lasten terveydentila on parantunut huomattavasti. Lapset tulevat mielellään kouluun ja vievät usein koulusta ruokaa kotiin myös sisaruksilleen. Työntekijät pitävät kovasti aterioista, koska ne on helppo valmistaa ja tarjoilla lapsille.
Evankeliumin viemme koululaisille useimmiten nukketeatterin keinoin. Nautimme suunnattomasti lasten opettamisesta.

Ruoanjako on kantanut hyvää hedelmää. Aloitimme tämän koulun vuonna 2008 vain 80 oppilaalla. Nyt ruoanjaosta johtuen koulu on kasvanut tuntuvasti. Meillä on 365 oppilasta.
Pieni 3-vuotias Charity Lukwesa oli jatkuvasti sairaana, pois koulusta ja kovasti alipainoinen. Saatuaan koulusta säännöllisesti terveellisen aterian hän jo kahden kuukauden jälkeen voi hyvin, tulee joka päivä kouluun ja pärjää hienosti. Syyskuun 19.päivä vanhemmat tulivat koululle kiittämään Jumalaa ja meitä ruoka-avusta, siitä että heidän tyttärensä voi taas hyvin.Kiitos avustanne!

Pastor Billiance Chondwe
Shammah Community School

Maaliskuu 2011

Vuodesta 2006 Ruokkikaa Nälkäiset ry on ollut mukana jakamassa koululounasta orvoille päätoimisto Feeding the Nationsin kanssa Sambiassa. Lounasta saa 17 kristillisen koulun ja orpokodin lasta, yhteensä lapsia on 6500. Juuri saamamme tiedon mukaan uusi ruokalasti on saapunut perille. Riisiaterioiden lisäksi lastissa on lapsille vitamiineja.
Ohessa lista kouluista ja orpokodeista, joihin viedään ruoka-apua säännöllisesti:

Messianic Zambia Centre
Tasha Orphanage
Lusungu Community School
Jesus Cares Ministries
Avila Orphanage
Lazarus projects
Matthew 25 Ministries
Shalom Christian School
Chindoki NDI Kusunga Love and Care
Ipusukilo Community School
Hope& Faith Community School
Luminary Foundation
Shammah Community SChool
Kilingalinga orphanage
Crown of Life Christian School
Yunimas Community School
Aisha project School