TANSANIA 2012


Marraskuu 2012
Ruokkikaa Nälkäiset  lähetti uuden avustuserän Tansanian nälänhätäalueelle.


Lokakuu  2012

Gotte Stenroos tiedottaa:
Ruoanjako jatkuu Rift Valleyn -laaksossa. Syksyn aikana noin 10 000 ihmistä on saanut RN-ruoka-apua. Tilanne on pahentunut entisestään, koska yhä laajemmat alueet ovat jääneet ilman satoa.  Kylän johtajat kertovat huolestuneina, että jos lisäapua ei saada,  ihmisiä tulee kuolemaan nälkään. Olemme jakaneet kaiken ruoan mitä meillä on, mutta tarvitsemme vielä lisää voidaksemme pelastaa ihmisiä tässä vaikeassa tilanteessa. Herra siunatkoon Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöä suurilla lahjoituksilla.Elokuu 2012

Ruokkikaa Nälkäiset jakaa ruoka-apua Itä-Afrikan nälänhätäalueella Tansaniassa Rift Valleyn laaksossa.

Lähetyssaarnaaja Gotte Stenroos raportoi:

RN-ruokaa on kevään ja kesän aikana jaettu Endjashin, Endagishan, Endadudun, Umburin, Gembakin ja Momgowamonon kylissä.Tieto ruoanjaosta on kiirinyt ja ihmisiä saapuu Ritf Valleyn laakson kyliin pitkien matkojen päästä useista  kaukaisistakin kylistä. Tilanne on edelleen kriittinen. Ihmiset rukoilevat sydämestään apua. Heillä ei ole mitään syötävää.
Eräs nuori äiti ilmestyy kerta toisensa jälkeen luoksemme. Hän kävelee kahden pienen tyttönsä kanssa 6-7 kilometrin matkan. Tullessaan heillä kaikilla on selässään isot hiilisäkit. Hiilistä saamallaan rahalla he ostavat sokeria ja saippuaa. Meiltä he saavat maissisäkit ja kantavat ne kotikylään jälleen 6-7 km matkan. On riipaisevaa katsella heidän raskasta matkantekoaan.  Ilman Ruokkikaa Nälkäiset-järjestön apua tämä perhe ei olisi selvinnyt, sillä he eivät ole saaneet mistään muualta apua. He ovatkin joka kerta valtavan kiitollisia ruoasta. Monet muutkin ovat vastaavanlaisessa vaikeassa tilanteessa. Useita tuhansia ihmisiä kerääntyy ruoanjakopaikalle mutta monet joutuvat palaamaan kyläänsä tyhjin käsin. He ovat kuulleet Ruokkikaa Nälkäisten ruoanjaosta ja tulleet kaukaa, mutta ruoka ei riitä kaikille tarvitseville. On todella vaikeaa kertoa se nälkäisille.

Suuri kiitos kaikille teille, jotka olette mukana antamassa varoistanne. Lahjanne on pelastanut tuhansien ihmisten hengen Rift Valleyn laaksossa jälleen tänä vuonna 2012. Jumala siunatkoon teitä runsaasti!
Tiedän, että täällä tuhannet kyläläiset rukoilevat jokapäiväistä leipä lapsilleen ja perheelleen. Samalla he rukouksissaan muistavat  siunata kaikkia teitä, jotka olette ojentaneet auttavan kätenne heille, tansanialaisille, joita ette tunne.

Huhtikuu 2012

Ruokkikaa Nälkäiset lähetti toisen avustuserän Tansanian nälänhätäalueelle Rift Valley -laakson kyläläisten ruokkimiseksi.


Maaliskuu 2012

Ruokkikaa Nälkäiset lähetti ensimmäisen avustuserän Tansanian nälänhätäalueelle syrjäkylien asukkaiden ruokkimiseksi.


 Lähetyssaarnaaja Gotte Stenroos raportoi:

Tilanne Tansaniassa on erittäin kriittinen, vielä huonompi kuin viime vuonna. Ruokaa ei ole, eikä satoa saada tänäkään vuonna. Lehmiä ja vuohia varastetaan, jotta saataisiin syötävää. Kun jaamme kirkolla ruokaa, tarvitsemme useita järjestysmiehiä, sillä epätoivoiset ihmiset tungeksivat kirkkoon saadakseen ruokasäkkejä. Tuhannet tulevat hakemaan apua. Monet kävelevät pitkiä matkoja, he nukkuvat öitä avoimen taivaan alla ja odottavat ruoanjakoa. Kaikki ruoka on nyt loppu. Tilanne on kauhea. Nämä Rift Valley -laakson syrjäkylät eivät saa mistään muualta apua. Lähetäthän lahjasi pian, että voimme auttaa. Ilman apuasi kyläläiset eivät selviä.