TANSANIA 2013
Huhtikuu


Lähetyssaarnaaja Gotte Stenroos Tansaniasta raportoi:
Olemme viime viikkoina jakaneet maissia noin 11 000 ihmiselle Rift Valleyn laaksossa ja nähneet, että tilanne on kriittinen. Ihmiset ovat äärettömän kiitollisia Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön avusta, joka on pelastanut monia heistä nälkäkuolemalta. Mungu awabariki - Jumala siunatkoon teitä!

Toivon ja uskon, että Ruokkikaa Nälkäiset jatkossakin auttaa ihmisiä Tansanian nälänhätäalueella.
Eräs nainen kertoi miehensä jättäneen hänet kymmenen lapsen kanssa yksin. Hänen vanhin poikansa ei myöskään palannut ruoanhakumatkalta ja pojan kolme lasta jäi mummon hoitoon. Tällä naisella oli 13 nälkäistä lasta, eikä yhtään ruokaa. Tilanne oli erittäin vakava. Koko suuri perhe voi huonosti. Äiti sai ruoka-apua mutta ilman  RN-ruokaa he olisivat menehtyneet. Monet perheet ovat vastaavanlaisessa vaikeassa tilanteessa ja äidit purkavat meille sydäntään kertoen kuinka vaikeaa on nähdä omien lasten näkevän nälkää. Kiitos teille, jotka haluatte lieventää kärsivien hätää.


Maaliskuu

Ruokkikaa  Nälkäiset aloittaa uuden ruoanjakoprojektin Tansaniassa maaliskuussa. Ruoka-apua kanavoidaan nyt myös Gairon seudun pikkukyliin sekä Bethel-orpokodin 249 lapselle. 


Helmikuu

Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt kaksi avustuslähetystä Tansaniaan nälänhätäalueelle.
Tilanne Tansaniassa on kriittinen johtuen siitä, että kunnon sadetta ei ole saatu vuosiin.

Lähetyssaarnaaja Gotte Stenroos kirjoittaa:
Tilanne on erittäin vakava, sillä ruoka alkaa loppumaan maasta. Olemme onnistuneet vielä ostamaan Ruokkikaa Nälkäisten varoilla ruokaa ja sitä jaetaan paraikaa Rift Valleyn kylissä.
Eilen luokseni tuli kaksi naista kauempaa syrjäkyliltä, jotka oli lähetetty pyytämään ruoka-apua. He kertoivat huolestuneina, että alueen koulut täytyy sulkea, sillä lapset ovat liian heikkoja käydäkseen koulua. Tämä on koskettavaa.  Kiitos, että välität!