Ukraina 2012

Lokakuu 2012

Päivi Sarjasto tiedottaa:
Lokakuinen RN-ruoanjakomatka kohdistui Länsi- Ukrainan syrjäseudulle 12 orpokotiin ja kolmeen vanhainkotiin. Tällä kertaa ehdittiin viedä ruokakuorma myös Pasishnan romaanikylään. Eniten lapsia oli Beregovon kodissa, missä asuu 6-18 -vuotiaita lapsia 268. Vierailimme myös kodeissa, missä asusti lapsia, jotka ovat kotona joutuneet pahoinpitelyn uhreiksi ja otettu huostaan. Mukaan mahtui myös orpokoteja, missä oli niin henkisesti kuin fyysisestikin haavoittuneita lapsia.
Ruokkikaa Nälkäisten näky on viedä elämän perustarpeita kaikkein heikoimmille ja nytkin toimittiin tämän näyn mukaisesti.  Ukrainassa on tuhansia lapsia, jotka tarvitsevat ruokaa ja rakkautta. Avustustyö Ukrainassa jatkuu.
 

Heinäkuu 2012

Ukrainassa kestämätön ruokapula

Ruokkikaa Nälkäiset yhdessä päätoimiston kanssa on tehnyt yhteistyötä Heart to Heart -järjestön kanssa Ukrainassa jo 18 vuotta. Tämä paikallinen järjestö pyrkii ruokkimaan noin 1200 orpolasta 10 eri Länsi-Ukrainan orpokodissa.
Ruokapula on tällä hetkellä sietämätön. Vastuuhenkilöt pyytävät Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöltä perusruokaa kuten riisiä, jauhoja, öljyä ja sokeria. Kuinka haluaisimmekaan nähdä lasten iloiset ilmeet heidän saadessa ruoka-aterian lisäksi myös hedelmiä ja muita herkkuja kuten keksejä ja muroja. Olemme omin silmin nähneet ne kuivuneet leipäpalat, lähes tyhjät jääkaapit ja niukan valikoiman mitä lapsille on tarjota.
Monet lapset eivät ole koskaan maistaneet kinkkua tai kanaa. Työntekijät tekevät parhaansa auttaakseen lapsia mutta keinot ovat vähissä, koska ruokaa on niukasti ja lapsia on paljon.

Nälkäinen lapsi ei kuule puhetta

Nyt sinulla on mahdollisuus järjestää ukrainalaisittain juhla-ateria orvoille ilosanoman kera. Ruokaa jaamme ensin, sillä nälkäinen lapsi ei kuule puhetta. Evankeliumin he saavat kuulla myöhemmin.

15 eur ruokit yhden lapsen
47 eur ruokit kolme lasta
77 eur ruokit 5 lasta
777 eur ruokit 50 lasta
Ruokalasti on lähdössä lähiviikkoina. Lahjasi on arvokkaampi kuin osaat kuvitellakaaan!