Venäjä 2011Viipuri syyskuu 2011

ImageSyyskuun avustusmatkalla vietiin rukouksin elintarvikkeita ja lääkkeitä yhteistyökohteisiin ja koteihin.
Sydäntäsärkeviä tunteita herätti vierailu juutalaiskodissa, jossa kaksi sairasta vanhusta eli vaatimattomissa oloissa. Miehen molemmat jalat oli amputoitu ja hänen vaimonsa oli halvaantunut. Syvälle mieleen painui vanhuksen anova mutta kiitollinen katse. RN-järjestön yhteistyötaho on paikallinen Lämmin koti -yhteisö, joka yrittää auttaa 700-800 juutalaisvanhusta.
Uskon, ja olen varma siitä, että tälläkin matkalla toteutimme sitä näkyä, jonka Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön perustaja Lester Sumrall sai Jeesukselta 1987.

Pertti Mäkelä
RN-hallituksen jäsen

Moskova kesäkuu

RN-kontaktihenkilö Petr Pelinin iloiset uutiset Moskovan kaduilta.

Marat oli yksi Moskovan kodittomista. Hän haki säännöllisesti RN-ruoka-apua Kurskyin rautatieaseman puistosta. Keväällä hän antoi elämänsä Jeesukselle. Ostimme hänelle junalipun ja ruokaa neljän päivän matkalle kotiin Siberiaan mistä hän on lähtöisin. Rukouksemme oli, että hän löytäisi oman perheensä ja myös hengellisen kodin kotiseudultaan.
Myöhemmin...
Maratin vaimo soitti meille Moskovaan. Hänen äänensä oli täynnä hämmästystä.Mitä olette tehneet miehelleni. Ajoin hänet pois kotoa koska hän oli juoppo ja väkivaltainen.Mieheni oli todella vaikea ihminen.Hän on tullut takaisin aivan uudenlaisena. Hän on ystävällinen, huomaavainen ja kiltti. Hän on jopa korjannut talomme katon.Hän puhuu teistä kristityistä paljon.Kiitos,että autoitte miestäni.

Noin 70 "uutta" vanhusta on alkanut käydä vanhusten kahvilassa. Kukaan heistä ei tunne Jeesusta -vielä. Kolme heistä on yli 90 vuotiaita toisen maailmansodan veteraaneja. Pidämme vanhuksille Alfa-kurssia ruoanjaon yhteydessä ja he ovat siitä hyvin kiitollisia.

Moskova huhtikuu 2011

Petr Prelinin tervehdys Moskovasta.
RN-rahalahja on tullut perille.
Olen kiitollinen Jumalalle ja koen olevani etuoikeutettu kun saan tehdä työtä kadunihmisten,köyhien ja yksinäisten parissa. Suunnitteilla on laajentaa avustustyötä viiteen eri Moskovan alueen avustuskeskukseen, joten RN-tuki tulee suureen tarpeeseen.

Viipuri huhtikuu 2011

RN teki avustusmatkan Viipuriin neljään kohteeseen: Betel–keskukseen (keskus päihdeongelmaisille),lasten -ja invalidikeskukseen, Lämminkoti yhteisöön(juutalaisyhteisö)ja Kuuliaisuuden siunaus -seurakuntaan,joka jakaa ruokaa kadunihmisille ja invalideille.

Matkamme oli antoisa. On sanoinkuvaamattoman suuri ilontunne sydämessä, kun saa viedä ajankohtaiseen hätään ajallista apua ja evankeliumia ja saa kohdata enemmän kuin kiitollisia vastaanottajia.

Katulapset ovat lisääntyneet talouskriisin johdosta. Anna,lasten- ja invalidikeskuksen johtaja totesi heidän pakettiautonsa  hajonneen mutta iloisena kertoi miliisien auttavan heitä kuljettamaan ruokaa katulapsille!

Julistin evankeliumia Jeesuksesta juutalaisille Lämminkodissa ja se oli todella mahtavaa rakkauden Hengessä kertoa juutalaisen Jeesuksen olevan kaikkien ihmisten Vapahtaja.

Kokouksia oli myös Betel-keskuksessa, missä nuorimies otti Jeesuksen vastaan Vapahtajana ja Herrana elämäänsä ja lähes kaikki halusivat esirukousta. Asukkaita keskuksessa on 120.
Kaikki avunkohteet lähettivät suuren kiitoksen järjestölle ja tukijoille!

Pertti Mäkelä
RN-hallituksen jäsen

Viipuri helmikuu 2011

Ruokkikaa Nälkäiset jakaa säännöllisesti ruokaa Viipurissa ja lähiseudun kylissä. Vuoden ensimmäinen avustusmatka tehtiin helmikuussa.

Image

Pertti Mäkelän raportti:
Luminen talvi teki matkanteon Viipuriin vaivalloiseksi, mutta se kannatti. Saimme taas kerran nähdä monta surkeaa ihmiskohtaloa mutta kerroimme mistä tulemme, keitä olemme ja julistimme Sanaa ja rukoilimme heidän puolestaan. Kuolemanjärvellä saimme johdattaa naisen pelastuksen tielle ja toinen sai täyttyä Pyhällä Hengellä.
Kun omin silmin näkee ihmisten hädän ja saa vastaanottaa kiitollisuuden, jonka he ilmaisevat avusta, se lämmittää sydäntä.

Moskova tammikuu 2011

Petr Prelin Moskovan RN-kontaktihenkilö raportoi:

Ruoanjako  Kurskyn rautatieaseman puistossa jatkuu tänäkin vuonna. Ruoan lisäksi viimeaikoina olemmme jakaneet talvikenkiä, alusvaatteita ja talvivaatteita.

Lyublinossa (kadunihmisten hoitolassa) pidettävissä kokouksissa on niin paljon ihmisiä etteivät he mahdu saliin. Monet istuskelevat käytävillä kuuntelemasa Raamatun opetusta.

Vanhusten kahvilatyö on kantanut paljon hyvää hedelmää. Noin 200 vanhusta käy säännöllisesti syömässä ja he kaikki ovat antaneet elämänsä Jeesukselle.
Kiitos Ruokkikaa Nälkäisille avusta. Se merkitsee paljon niin monille.