VENÄJÄ 2012

Viipuri joulukuu 2012

Invalidijärjestö Vozroshdenija jakaa RN-ruoka-apua seuraavissa Viipurin seudun kylissä; Vozroshdenija, Krasnii Holm, Komsomolskoe, Drushnoselje, Mihailovka ja Gvardeiskoe. Ruoka-apua saavat invalidit, monilapsiset perheet ja vaikeissa olosuhteissa elävät kuten yksinhuoltajat ja työttömät. Järjestö pyrkii tukemaan antamalla kyläläisille vaatteita, kenkiä, taloustavaroita sekä hengellistä että moraalista tukea. Meillä on myös humanitäärisen avun varasto, josta jaetaan ruokaa. Kiitos teille RN-tukijat, että teillä on hyvä sydän ja usko Jumalaan.

Kiitämme sydämestämme Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöltä saamastamme avusta.Kiitos tukijoille uhreistanne. Toivotamme teille ja perheillenne Jumalan siunausta, terveyttä ja menestystä.

A.P. Doroshenko
Invalidijärjestö Vozroshdenija
hallituksen puheenjohtaja

Kiitoskirje Viipurista:

Poliisin alaikäisten lasten hoidon -osasto  haluaa välittää sydämelliset kiitokset Ruokkikaa Nälkäiset -järjestölle. Kiitos antamastanne  tuesta perheille, jotka tarvitsevat jatkuvaa sosiaalista apua.
Olette auttaneet vaikeaan elämäntilanteeseen joutuneita ihmisiä. Suurkiitos siitä, että ette ole olleet välinpitämättömiä onnettomia, tuntemattomia ihmisiä kohtaan.

Kunnioittaen,
Poliisi everstiluutnantti Solovjeva
 
Moskova Joulukuun 2012

Ruokkikaa Nälkäiset on jo kymmenen vuoden ajan ruokkinut nälkäisiä Moskovassa paikallisen Word of Life-seurakunnan avustuksella. Kahdessa eri kohteessa jaetaan lämmintä ruokaa kadun ihmisille kahdesti viikossa. Työ kasvaa ja nyt ruokaa ja vaatteita jaetaan myös Himkin, Shchelkovon ja Orekhovon-Zuevon kaupungeissa. Toinen työmuoto on ruoanjako köyhille vanhuksille Armon-kahviloissa viikottain. Kiitos kaikille tukijoille tuestanne naapurimaan vähäosaisten hyväksi.

Moskova marraskuu 2012

Ruokkikaa Nälkäisten varat vuonna 2012 on suurimmaksi osaksi käytetty vanhusten auttamiseen. Armon kahviloissa on jaettu ruokaa ja kerrottu Jumalan rakkaudesta ja monet vanhuksista ovat halunneet antaa elämänsä Jeesukselle. Yli 400 vanhusta on tullut säännöllisesti mukaan paikallisen seurakunnan toimintaan. Joka viikko paikalliset seurakuntalaiset saavat johdattaa kymmenkunta vanhusta Jeesuksen luo. Monille vanhuksille se on viimeinen ja useimmille elämänsä ainoa mahdollisuus pelastua. Yksi heistä on Lidia Petrovna. Hän tuli Armon - kahvilaan syömään, kuuli Jeesuksesta ja otti Hänet vastaan sydämeensä vuosi sitten 94-vuotiaana. Viime viikolla tämä ihana vanhus meni taivaan kotiin. Kiitos teille suomalaisille tuestanne. Säännölliset lahjanne tekevät tämän työn mahdolliseksi.
Petr Prelin
RN-kontaktihenklö Moskova


Viipuri elokuu 2012

Ystävämme Ruokkikaa Nälkäiset -järjestössä, Shalom!

Autamme yhteiskunnan vähäosaisia, eläkeläisiä. Heidän eläkkeensä on hyvin pieni, eikä se käytännössä takaa edes minimitoimeentuloa. Autamme antamalla ruokaa, lääkkeitä ja vaatteita. Ruokasäkeissä on yleensä ruokaöljyä, makaronia, sokeria, jauhoja, kaurahiutaleita, hirssiä, riisiä, tattariryynejä, liha -ja kalasäilykkeitä, teetä ja margariinia. Joillekin perheille kassi jaetaan kahdesti kuukaudessa. Näiden ihmisten tilanne on kaikkein huonoin. Keväällä 42 perheelle jaettiin apua. Lahjoitimme myös kyynär -ja kainalosauvat ja kävelykekepin. Työmme olisi mahdotonta ilman teidän jatkuvaa tukeanne. Kiitämmme Herraa jatkuvasti siitä, että hän on antanut meille näin ihmeellisiä ystäviä. Herra siunatkoon teitä!

Syvästi kunnioittaen ja Viipurin juutalaiskeskuksen puolesta kiittäen,

Lev Kreimer

Moskova elokuu 2012

RN-kontaktihenkilö Petr Prelin raportoi:
Monet moskovalaiset vanhukset joutuvat kerjäämään rahaa ja ruokaa. Monet näkevät jopa nälkää . Heillä on puute myös vaatteista. Avasimme toukokuussa taas uuden Armon -kahvilan, missä jaetaan ruokaa nyt neljä kertaa viikossa. Vanhuksia kerääntyy syömään eri puolilta Moskovaa. Ruoan lisäksi autamme heitä hankkimalla lääkkeitä.

Olemme äärettömän kiitollisia jokaiselle tukijalle ja RN-järjestölle vuosia kestäneestä yhteistyöstä ja säännöllisestä tuesta. RN-varojen ansiosta olemme pystyneet kehittämään tätä työtä ja nyt 1000 ihmista saa apua viikottain. Surullista on se, että ruoka-apua taritsevien määrä kasvaa vauhdilla. 

Viipuri toukokuu 2012

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö tukee Viipurissa kuntoutustyötä, mikä auttaa narkomaaneja ja alkoholisteja eheytymään menneisyydestään. Keskus ottaa epätoivoiset ihmiset vastaan.Kuntoutukseen tulevia on paljon ja siksi tarpeet ovat suuret.

Kiitoskirje Viipurista:
Kiitämme sydämestämme RN-järjestöä avustanne, jota olette meille antaneet lahjoittamalla elintarvikkeita. Ei ole myöskään toisarvoista se, että teidän rahalahjojenne ansiosta voimme nauttia tuoretta ja hyvää ruokaa vanhentuneiden ja viimeisen myyntipäivän ohittaneiden tuotteiden sijaan. Apunne on usein tullut meille juuri silloin, kun meillä on ollut erittäin haasteellinen taloudellinen tilanne, minkä vuoksi emme ole pystyneet hankkimaan kaikkea välttämätöntä. Arvostamme suunnattomasti huolenpitoanne ja olemme liikuttuneita siitä, miten valmiita olette lahjoittamaan omastanne. Haluamme rohkaista teitä edelleen tekemään työtä Jumalan elopelolla Hänen nimensä kirkkaudeksi. Kotimme ovet ovat aina auki teille!

Kunnioittaen,

Betel yhteisö
Malyshevon kylä, Viipuri

Moskova huhtikuu 2012

Kontaktihenkilö Petr Prelinin raportti Moskovasta:
Monet elävät epätoivoisessa tilanteessa mutta Jumalan käsi ei ole liian lyhyt auttamaan.Tässä Ninan kiitoskirje Ruokkikaa Nälkäiset -järjestölle.

"Menetin petoksen tähden kotini ja jouduin kadulle. Mieleen tuli itsetuhoisia ajatuksia ja yritinkin heittäytyä junan alle. Sattumalta tapasin kadulla ihmisiä ja he kutsuivat minut "Armon kahvilaan", missä jaetaan ruokaa. Tapasin siellä kristittyjä ja sain syötävää. Käyn nyt säännöllisesti myös seurakunnassa. Olen niin onnellinen. Jumala rakastaa minua. Jos minun pitäisi valita Jeesus tai koti valitsisin Jeesuksen. Hän on uskollinen ja rakastan häntä. Olen antanut elämäni hänelle. Kiitos kaikesta avusta mitä annatte."

Nina Sergeevna 86 vuotta
 


Moskova tammikuu 2012

Tervehdys kontaktihenkilöltä Petr Preliniltä Moskovasta:

Olemme erittäin kiitollisia ruoka-avusta Moskovan köyhille. Apu on säästänyt ihmisiä kuolemalta ja auttanut monia selviytymään. Vuonna 2011 Moskovan viranomaiset huomioivat avustustyömme ja saimme kiitoskirjeen, jossa annettiin suuri arvo työlle mitä olemme jo kauan tehneet kodittomien hyväksi. Minä puolestani tahdon kiittää Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöä, jota ilman tämä työ ei olisi ollut mahdollista.
Vuoden 2011 ajan, niinkuin jo monien vuosien ajan, saimme RN-järjestöltä rahalahjan säännöllisesti ja ostimme ruokaa, vaatteita, kenkiä ja lääkkeitä. Jaoimme Moskovan kadulla lämmintä ruokaa kodittomille kahdesti viikossa sekä ruokimme köyhiä vanhuksia kahdessa eri "Armon kahvilassa".Työ jatkuu ja yhteensä 800 ihmistä saa viikottain ruoka-apua.