VENÄJÄ 2013

Joulukuu

Kontaktihenkilö Petr Prelin Moskovasta kirjoittaa:
Olemme avanneet uuden "Armon kahvilan" vanhuksille ja 90 uutta ruokailupaikkaa täyttyy viikottain joka kerta kun tarjoamme ruokaa. Kiitos tuestanne vähävaraisten vanhusten auttamiseksi.


Lokakuu

Moskova
Kontaktihenkilö Petr Prelin raportoi:
Ilmojen kylmettyä kodittomien määrä ruoanjakopaikalla lisääntyy tuntuvasti. Heitä kerääntyy paikalle satoja odottamaan lämmintä ateriaa, joita jaamme kahdesti viikossa. Nyt ruokaa on alettu jakaa kodittomille Moskovan keskustassa kolmessa eri kohteessa. Kodittomien kuntoutuskeskuksessa vieraillaan viikottain ja siellä lokakuussa  yli 100 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle. "Armon kahviloissa" jaamme ruokaa vanhuksille ja niissäkin uusia lapsia syntyy Jumalan perheeseen joka viikko. Tällä viikolla sain rukoilla kolmen yli 90-vuotiaan kanssa pelastusrukouksen.


Elokuu

Viipuri
Pertti Mäkelä raportoi:
Teimme avustusmatkan Viipuriin heinäkuun lopussa. Ohjelmaan kuului tällä kertaa myös vierailu Betel-kotien,( jotka kuntouttavat entisiä alkoholisteja ja narkomaaneja)  kesäjuhlassa Kolosokin Kuolemanjärvellä. Betel-yhteisöjä on Venäjällä mm Viipurissa, Pietarissa, Moskovassa, Ukrainassa ja Kazakstanissa. Ne kaikki toimivat täysin uskonvaraisesti ilman yhteiskunnan tukea.
Julistin Sanaa ja toin terveiset Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöltä. Tapasin Betel-kotien kansainvälisen johtajan Javier Gonzalezin Madridista. Hän on erittäin kiitollinen RN-järjestön avusta Viipurin Betel-keskukselle. Kolosok -kylän asukkaita ja Betel-kodin asukkaiden lähiomaisia oli mukana ja monet ottivat vastaan Jeesuksen Vapahtajakseen. Se oli mahtavaa!
Veimme Suomesta mukanamme vaatteita ja täkkejä. Tapasin myös RN-kontaktihenkilöt Lev Kremerin juutalaisyhteisöstä, Annan, joka huolehtii katulapsista ja invalideista sekä Varvaran Kuuliaisuuden Siunaus-seurakunnnasta. Kaikki kontaktimme saivat avustukseen myönnetyt varat  ja voivat näin jatkaa avustustyötään.
Kun saa vastaanottaa apua saavien kiitollisuuden, matka on aina antoisa, myös tällä kertaa. 


Toukokuu

Viipuri
Päivi Sarjasto raportoi:
Toukokuun alkupäivinä lähdimme neljän päivän ruoanjakomatkalle Venäjälle. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Viipurissa, mihin jätimme RN-kontaktihenkilö Annalle ruokatavaraa, vaatteita ja patjoa katulapsia ja invalideja varten. Anna huolehtii noin 30 katulapsesta ja lähes 300 invalidista Viipurin lähiympäristössä.
Viipurista suunnistettiin pieniin maaseutukyliin, missä ei ennen ole vierailtu. Yhdessä Katukappeli-seurakunnan edustajien Reijo ja Päivi Sirenin kanssa kerroimme evankeliumia matkan aikana kaduilla, toreilla, kaupoissa ja kodeissa. Kiertelimme ovelta ovelle vieden ruokapaketteja etupäässä sairaille vanhuksille. Vastaanotto oli sydämellinen ja kuulimme monia koskettavia elämäntarinoita. Joka kodissa jaoimme evankeliumin ja saimme myös rukoilla asukkaiden puolesta. Mitä parasta muutaman henkilön kanssa saimme yhdessä rukoilla pelastusrukouksen ja antaa heille ensimmäisen ikioman Raamatun.
Tämän matkan aikana ei pidetty suurta evankelioimistapahtumaa vaan kohdattiin henkilökohtaisesti vanhoja, yksinäisiä ja sairaita, joista jokainen on Jumalalle tärkeä ja rakas.Huhtikuu

Viipuri
Olemme jatkaneet työtä sosiaalipuolella. Se tarkoittaa avun antamista yhteiskunnan vähäosaisille, eläkeläisille, joiden sosiaalinen tilanne on hyvin vaikea. Eläke on niin pieni, alle 200 euroa kuukaudessa, että sillä on käytännössä mahdotonta elää.

Olemme ostaneet elintarvikkeita, lääkkeitä ja vaatteita. Ruoka-avustus sisälsi seuraavia tuotteita: kasviöljyä, makaroneja, sokeria, jauhoja, kaurahiutaleita, hirssiä, riisiä, tattariryynejä, mannaryynejä, liha- ja kalasäilykkeitä, teetä ja margariinia. Lääkkeitä ja erilaisia apuvälineitä annoimme 18 ihmiselle. Nämä ihmiset kärsivät sydän- ja verisuonitaudeista, tuki- ja liikuntaelinten sairauksista, hermokivuista ja erilaisista hengityselinsairauksista. Viidelle yhteisön jäsenelle lahjoitettiin vaippoja yhteensä 17 pakettia. Erilaisia apuvälineitä annettiin 18 perheelleyhteensä 63 ihmiselle. Kävelykeppejä ja kainalo- / kyynärsauvoja lahjoitettiin 14 ihmiselle. Avuntarve on suurempi, mutta meillä ei ole rahaa enempään.

Kaikki tämä on mahdollista vain RN-avun turvin. Sadat nälkäiset saavat ruokaa, vaatteita, lääkkeitä ja pysyvät näin hengissä. Olemme hyvin kiitollisia avusta. Herra siunatkoon teitä!

Lev Kreimer, RN-kontaktihenkilö Viipuri


Moskova

World of Life -seurakunnan kanssa yhteistyössä Ruokkikaa Nälkäiset jakaa säännöllisesti ruokaa  vähävaraisille vanhuksille Moskovassa ns "Armon kahviloissa". Huhtikuussa tämä paikallinen seurakunta avasi uuden "Armon kahvilan" ja kaikki  50 uutta pöytäpaikkaa ovat täynnä. Ruoka-avun tarve on suuri erityisesti vanhusten parissa, kirjoittaa pastori Petr Prelin. 


Maaliskuu

Moskova
Moskovassa Ruokkikaa Nälkäiset jakaa lämmintä ruokaa kaduilla kodittomille sekä ns Armon kahvilassa vanhuksille kahdesti viikossa. Työ on laajentunut ja apua jaetaan myös Moskovan lähikaupungeissa nimeltä Lyubertsy, Khimki, Shchelkovo ja Orekhovo-Zuevo. Säännöllisesti autetaan noin 1200 vähäosaista jakamalla ruokaa, vaatteita ja lääkkeitä.


Helmikuu

Viipuri
Karjala kuuluu Venäjän köyhimpiin alueisiin. Voidaan sanoa, että siellä vähäosaiset ja vanhukset eivät saa minkäänlaista sosiaaliapua.
Pertti Mäkelä raportoi:
Tarpeet Viipurissa ovat suuret ja olemme kiitollisia, että saimme tehdä tämän onnistuneen avustusmatkan. Monet pelastuivat ja ihmiset olivat erittäin kiitollisia saamastaan Ruokkikaa Nälkäiset- järjestön ruoka-avusta.

Viipurin seudulla RN-apua jaetaan neljän eri kanavan kautta.

Viipurissa Kuuliaisuuden siunaus -seurakunta jakaa kodittomille RN-ruokaa joka sunnuntai ja nuorille joka tiistai. Monet nuoret ovat antaneet elämänsä Jeesukselle.
Invalidijärjestö Vozroshdenija auttaa katulapsia ja perheitä, jotka elävät kurjuudessa. Apua saavat elävät äärimmäisessä köyhyydessä, olosuhteissa mitä meidän suomalaisten on vaikea edes kuvitella. Rautarouva Anna johtaa avustustyötä paikallisen alaikäisten lasten poliisiosaston avustaessa ja  näin apu saadaan perille. Anna todistaa kaikille ja kaikkialla Jeesuksesta ja pitää pyhäkoulua lapsille.
Lev Kremer ruokkii 400 juutalaista vanhusta ja toteaa , että ilman RN-apua vanhukset eivät selviytyisi.
Betel -keskuksessa, missä kuntoutuu entisiä alkoholisteja ja narkomaaneja,
15 miestä  otti Jeesuksen sydämeensä. On hyvä tietää, että keskus pitää hyvää huolta näistä uusista uskovista.