VIRO 2013

Marraskuu

RN -ruokakuorma saapui Tallinnaan 7.11.2013. Matka sujui ongelmitta ja ruokaa jaettiin vanhan tavan mukaan Tallinnassa Olevisten kirkon soppakeittiölle, Israelikeskukseen ja kodittomien asuntolaan. Ruokaa riitti vietäväksi myös Rakveren kaupungin vähäosaisille.

Lokakuu

Ruokkikaa Nälkäiset vie vuosittain kymmenisen ruokakuormaa Viroon. Tiimi Kari Saarion johdolla jakoi perusruokatarvikkeita neljään eri kohteeseen 24-25.10.2013. Tällä kertaa Tallinnan lisäksi poikettiin Lehtsessä.


Syyskuu

Kari Saario tiimeineen vei ruokakuorman Viroon 26-27.9.2013. Ruoan lisäksi jaettiin myös patjoja sekä vaatteita.
Saario raportoi:
Ruokaa jaettiin tällä kertaa myös Itä-Virossa. Avustuskohteet olivat Israeli-keskus, Puru-Haiglan sairaala sekä seurakuntia Tallinnassa, Jöhvissä, Lehtsessä ja Rakveressa. Vastuunkantajat ottavat aina kiitollisena avun vastaan. Sairaalan väki osoitti erityisen suurta kiitollisuutta ruokalahjaa kohtaan.Elokuu

15-16.8.Viron vähäosaille vietiin jälleen ruokakuorma. Kuormasta riitti tällä kertaa ruoka-apua Olevisten seurakunnalle, Tallinnan soppakeittiölle, Israeli-keskukseen ja Rakveren vähäosaisille
.

Kesäkuu

Kari  Saario tiimeineen vei  ruokakuorman Viroon 23-24.6. Kuormaa purettiin Tallinnan lisäksi vanhan tavan mukaan Rakveressa ja myös Lehtsen pikkukaupungissa.

Toukokuu

Ruokakuorma vietiin toukokuussa Tallinnaan ja Rakvereen.


Huhtikuu

Viikolla 16 tehtiin vuoden 2013 kolmas avustusmatka Viroon. Kari ja Mervi Saario yhteistyössä Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön kanssa jakoi ruokaa ja evankeliumia Tallinnassa ja sen ympäristössä.

Håkan Westergård RN-järjestöstä raportoi:
Tapasimme Kari ja Mervi Saarion Tallinnan satamassa 18.4. Suuntasimme sieltä suoraan Tallinnan Olevisten kirkon soppakeittiölle, missä noin 100 ihmistä oli kokoontunut lounaalle. Aloitimme lounashetken kertomalla lyhyesti evankeliumin ydinsanoman ja rukoilimme yhdessä pelastusrukouksen. Kuulimme jälkikäteen, että muun muassa eräs buddhalainen oli halunnut  rukoilla tämän rukouksen. Hartaushetken jälkeen jaettiin kaikille lämmin ateria.
Osa Kari Saarion Suomesta tuodusta ruokakuormasta purettiin soppakeittiölle, jonka jälkeen veimme osan lastista kristilliselle painotalolle, mistä mm pastori Rakveresta käy hakemassa ruokaa kaupunkinsa vähävaraisille. Torstai-iltana saarnasin Olevisten kirkossa, mihin oli kokoontunut noin 100 janoista ihmistä. Perjantaina matkattiin Lehtseen, missä vapaaehtoiset jo odottivat ja olivat valmiina viemään ruokaa mm lapsiperheille.

Keskustelimme muutamien pastoreiden ja aktiivisesti avustustyössä mukana olevien kanssa ja he vahvistivat sen tosiasian, että Viro tarvitsee kipeästi ruoka-apua. Ruoka, mitä RN-järjestö vie Viroon on tärkeää, mutta ruokalastit ovat tarpeisiin nähden aivan liian pieniä. Helmikuu

Helmikuun avustusmatkan 28.2-1.3 yhteydessä vietiin ruoka-apua yhteen uuteen kohteeseen,  huumetaustaisten kuntoutuskotiin.


Tammikuu

Ruokkikaa Nälkäiset vie Kari Saarion avustuksella vuosittain kymmenisen avustuskuormaa Viroon. Vuoden ensimmäinen avustusmatka tehtiin 31.1.-1.2.2013

Kari Saarion raportti:
Ensimmäinen kohde oli Tallinnan Koplissa sijaitseva Olevisten kirkon soppakeittiö. Osa ruoasta jaettiin välittömästi ruokailuun tulleille. Keittiöllä käy noin 300 koditonta säännöllisesti syömässä ja pastori Ulo Niinemägi  jakaa siellä hyvää sanomaa. Poikkesimme myös kodittomien asuntolassa Männiku-kadulla.
Israelikeskukseen jätetystä kuormasta muun muassa paikallinen Pelastusarmeija ja hoitokodit hakevat ruokaa jaettavaksi. Myös pastori Meelis Etti sai ruokakuorman ja vei sen kotiseudulleen Rakvereen tarvitseville.     
Lopuksi suunnistimme Lehtseen, noin 80 km Tallinnasta. Syrjäinen Lehtse kärsii suuresta työttömyydestä ja avuntarvitsijoita on paljon. Lehtse Evangeelne Vabakokudus -seurakunnassa meitä odotti kymmenen hengen avustusryhmä ja pastoripari Lela ja Peeter Lohmus, jotka vastaavat ruoanjaosta.
Suunnitelmissa on tulevaisuudessa viedä ruokaa Haapsaluun ja mahdollisesti myös Riikaan. Katsotaan  miten Herra johdattaa.
Kiitämme Taivaan Isää siitä, että saamme olla mukana jakamassa apua Viron köyhille ja siunaamme jokaista, joka osallistuu tähän auttamistyöhön.