Burma 2008

Burma heinäkuu 2008

Raportti 15.7.2008 Kaikki kahdeksan vedenpuhdistuslaitteistoa ovat toiminnassa

Ruokkikaa Nälkäiset oli mukana hankkimassa 10 000 eurolla vedenpuhdistuslaitteita Burman katastrofialueelle. Saimme ostettua 8 laitetta. Yksi laite kattaa 500 ihmisen päivittäisen vedentarpeen.Laite on kyläläisille pysyvä apu ja säästää heidät sairauksilta.

Rukoukseni oli, että pääsisimme Irawaddyn alueelle, pahiten tuhoutuneen suistoalueen kyliin. Muutamassa päivässä saimme virallisen luvan vierailla siellä. Kulkulupaa Irawaddyyn on erittäin vaikea saada mutta niin on vaikea saada viisumi Burmaan ja sekin järjestyi. Jumalalle on kaikki mahdollista!. Alkumatka tehtiin bussilla ja se juuttui mutaliejuun. Pian sen jälkeen sotilasjuntan edustaja pysäytti bussin ja teki tarkastuksen mutta kaikki sujui rauhallisesti. Lyhyen venematkan jälkeen pääsimme lopulta perille.

Kyläläiset odottivat innostuneina tiimiämme. Ensimmäiseksi koulutimme seurakuntalaisia ja kyläläisiä käyttämään vedenpuhdistuslaitetta. Sitten meidät johdatettiin lammelle minkä vesi oli todella likaista. Ihmiset katselivat ensin epäluuloisina kun asensimme laitteita mutta pian heidän ilmeensä muuttuivat iloisiksi ja kaikki asettuivat jonoon kanistereineen. Muutamassa tunnissa saimme pumpattua puhdasta vettä kaikille. Kaikki kahdeksan laitteistoa ovat toiminnassa ja antavat päivittäin puhdasta vettä kyläläisille. Olin todella positiivisesti yllättynyt paikallisten kristittyjen antautuneisuudesta toimia ja auttaa. Toivon, että voimme pian viedä lisää apua ja rohkaista heitä myös Jumalan Sanalla.

Joe Hurston

Burma kesäkuu 2008

Raportti 13.6.2008 Uusia koteja rakennetaan

Avustustyötä jatketaan väsymättömästi. Toisilla asiat ovat jo paremmin mutta liian monet ihmiset ovat vielä ilman apua ja suojaa. Yritämme auttaa uhreja niin, että he pystyisivät mahdollisimman pian itse huolehtimaan itsestään. Suistoalueen tuhot ovat vakavia ja kaikki apu on suureksi siunaukseksi. Laputtan ja Bogalen seudun kylien kaikki talot ovat huuhtoutuneet pois ja monet ovat menettäneet perheenjäseniään. Ei edes puolet alueen kyläläisistä ole selviytynyt myrskystä.Viemme kyliin vedenpuhdistuslaitteita, joka on kyläläisille pysyvä apu ja säästää heidät sairauksien pelolta. Lisäksi mukana on ruokaa, vaatteita ja elämän perustarvikkeita. Meillä on nyt toistakymmentä vedenpuhdistuslaitetta ja pystymme antamaan puhdasta vettä tuhansille joka päivä.Yksi laite pumppaa puhdasta vettä 500 ihmiselle päivässä.

Moniin kyliin apu saadaan vietyä vain veneillä. Kyläläiset voivat huonosti mutta he haluavat elää kotikylässään jos vain mahdollista. Maanviljelijät eivät ole menettäneet vain siemenviljaa vaan myös työkalut ja työeläimet. Siemen tulee kylvää heinäkuun aikana. Jos satoa ei saada kylvetyksi ajoissa, nämä ihmiset ovat täysin ulkopuolisen avun tarpeessa pitkään ja se tulee olemaan heille erittäin vaikeaa.

Rakennustyöt ovat alkaneet ja tavoitteena on rakentaa 30 uutta kotia viikossa. Ihmiset tarvitsevat kipeästi paikan missä asua.Rakennamme heille kunnollisia koteja, parempia kuin missä he asuivat ennen myrskyä.

Marco Strömberg

Burma kesäkuu 2008

Raportti 4.6.2008 Vedenpuhdistuslaitteita toimitetaan suistoalueelle

Ruokkikaa Nälkäiset on tähän mennessä lähettänyt 30 000 euroa tuhoalueelle, josta 10 000 eurolla toimitetaan vedenpuhdistuslaitteita. Puhdas vesi on yksi kriittisimmistä tarpeista tuhoalueella. YK:n viimeisimmän tiedotteen mukaan Burma tarvitsee hätäapua ainakin seuraavan kuuden kuukauden ajan. Pula elämän perustarvikkeista on huutava.

Tilanne Burmassa on edelleen kriittinen. Puhtaasta juomavedestä on pula. Monet ovat asuneet muutaman palmunlehden alla sateessa jo neljä viikkoa ja haavat alkavat märkiä. Aliravitsemus, keuhkotulehdus ja likaisesta vedestä johtuva ripuli ovat suurimmat haasteet juuri nyt.

Seurakunta on ollut ääriään myöten täynnä. Kokouksia pidetään toisissa saleissa jumalanpalveluksen kanssa samanaikaisesti, koska kaikki halukkaat eivät millään mahdu kirkkosaliin. Sunnuntaisin pidetään nykyisin kolme kokousta.Viimeisen kahden viikon aikana yli 300 ihmistä on antanut elämänsä Jeesukselle ja 60 buddhalaista on kastettu. Rukousapu on tärkeää. Apua tarvitsevia on valtavasti, avustustyötä häiritään ja pastoriamme kuulustellaan. Tarvitsemme Jumalan varjelusta ja suojaa mutta uskomme, että Jumalan avulla saamme vietyä työn loppuun.

Marco Strömberg

Burma Toukokuu 2008

Raportti 23.5 Yhteistyö laajenee

Avustus Burmassa on mennyt perille ja kymmeniä tuhansia on ruokittu ja lääkitty. Ruokkikaa Nälkäiset on ollut mukana avustusprojektissa, joka tapahtuu paikallisen Full Gospel Assembly-seurakunnan kautta. Ruokkikaa Nälkäiset on tähän mennessä lähettänyt 20 000 euroa uhrien auttamiseksi.

Viime viikko on ollut erityisen antoisa. Olemme jakaneet apua yhteensä 15 000 perheelle eli noin 75 000 ihmiselle. Suurinta osaa näistä ihmisistä autamme säännöllisesti antamalla ruokaa, vettä ja lääkeapua. On ollut ilo nähdä kuinka yhteistyö kristittyjen kesken on sujunut saumattomasti. Tärkeintä kaikille on ollut saada apu tarvitseville nopeasti. Kaikki auttavat kaikkia. Tavoitteemme on rakentaa 250 kotia oman seurakuntamme jäsenille ja 250 kotia muille tarvitseville. On tärkeää pian saada katto pään päälle, sillä monsuunituulet ovat ulossa ja monet ihmiset kärsivät jo keuhkotulehduksista. Varsinkin lapset, jotka ovat saaneet liian vähän ravintoa ovat nyt herkkiä sairastumaan.On ollut rohkaisevaa nähdä kuinka monet ei kristityt ovat halunneet olla mukana auttamassa seurakunnan kautta. Useat rikkaat burmalaiset ovat antaneet meille lahjoituksia. Muutamat vaikutusvaltaiset, varakkaat julkisuuden henkilöt kävivät tutustumassa kenttätyöhömme ja olivat erittäin vaikuttuneita näkemästään. Buddhalainen lääkäritiimi halusi tehdä yhteistyötä kanssamme ja buddhalaiset insinöörit ovat tarjonneet apua rakennushankkeessa.Tärkeää tässä vaiheessa on rukoustuki. Avustustyötä yritetään häiritä mutta uskon, että Jumalan avulla saamme työn päätökseen.Olosuhteet Burmassa ovat hirveät, mutta olemme saaneet kokea varjelusta ja apua ja ruoka on mennyt perille nälkäisille. Viime sunnuntaina kirkko oli täpösen täynnä ja 120 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle.

Marco Strömberg

Burma Toukokuu 2008

Raportti 20.5 Lähiviikkojen avustussuunnitelma

Olemme lähettäneet lääkäritiimin kiertueelle. He auttavat loukkaantuneita viitenä päivänä viikossa seuraavan kolmen kuukauden ajan. Olemme perustamassa myös keskusta, mistä käsin jaamme hygieniatietoutta. Näissä olosuhteissa kulkutautien leviäminen ja sairastuminen ripuliin on kohtalokasta.

Lähiviikkojen avustussuunnitelma:

  • jaamme riisiä 20 tonnin erissä joka kolmas päivä koko Rangoon kaupungin alueelle
  • hankimme 18 vedenpuhdistuslaitetta, (yksi laite 1300 eur)
  • lääkäritiimi työskentelee hoitaen ja jakaen lääkkeitä, (130 eur /päivä sisältää lääkkeet ja bensakulut)
  • rakennamme vessoja
  • hankimme hyttysverkkoja dengi -kuumeen estämiseksi
  • vähitellen alamme kunnostaa ja rakentaa taloja kotinsa menettäneille, (22 000 eur)

Olemme kiitollisia rukoustuestasi. Rukoile varjelusta ja voimaa niille, jotka jakavat hätäapua ja rukoile viisautta projektin johtajille tehdä ja kehittää avustustyötä. Ehkä sinä voisit myös maksaa esim. lääkäritiimin päivän kustannukset 130 eur tai rakentaa yhden vessan 7 eur.

Marco Strömberg

Burma Toukokuu 2008

Raportti 14.5 Apu perille 42 000 ihmiselle

Kiitos avustanne! Samana päivänä kun rahat saapuivat ruokaa alettiin jakaa ihmisille. Olemme muutaman päivän aikanajakaneet ruokaa ja vettä 42 000 ihmiselle. Olemme tehneet riisipusseja perheille kolmeksi päiväksi. Palaamme joka kolmaspäivä jakamaan ruokaa tarvitseville. Tavoitteemme on pelastaa Rangoonin alueen ihmisetnälkäkuolemalta ja likaisesta vedestä johtuvista sairauksista. Meillä on kaksi vedenpuhdistinta, jota kuljetamme mukanamme eri alueillakäydessämme mutta tarvitsemme paljon niitä lisää. Jaamme ihmisille myös tabletteja, jotka suojaavat heitä jos he juovat likaista vettä.Nämä lääkkeet ovat välttämättömiä. Lauantaina lähetämme vapaaehtoisten lääkärien tiimin kierrokselle lääkitsemään loukkaantuneita.

Suurien järjestöjen on ollut vaikea päästä maahan mutta keskellä tätä kaaosta Jumala käyttää seurakuntaansa.Paikallinen seurakunta, jonka kanssa teemme työtä on toiminut nopeasti, tehokkaasti ja saanut avun tarvitseville.Alussa annoimme osan ruoasta viranomaisten jaettavaksi ja tämä ele johti hedelmälliseen yhteistyöhön.Viranomaiset ovat jopa auttaneetmeitä löytämään ne kaikkein kipeimmin apua tarvitsevat ihmiset. Koko seurakunta on mukana auttamassa. Me olemme kuin armeija, jokataistelee valtavaa haastetta vastaan ja olemme saaneet nähdä kuinka Jumala tekee ihmeitä ja pitää meistä huolta.

Tuntuu, että joka puolella missä toimimme olemme ne ainoat auttajat, koska auttajia on niin vähän. Tavoitteemme on myös auttaa kunihmisiä Irrawadden seudulta alkaa virrata tänne. Toivomme, että pian seurakuntalaisemme olisivat valmiita ottamaan tulijoita koteihinsaja auttamaan mahdollisimman monia. Olemme myös jo suunnitelleet, että kun suurin hätä on ohi, alamme rakentaa kotinsa menettäneille köyhille uusia koteja.Koska vieläkin avustajia on vähän tarvitsemme paljon lisää varoja pystyäksemme pelastamaan enemmän ihmisiä.Toivomme, että ensi viikosta lähtien voisimme jakaa ruoka-apua ainakin 20 tonnia joka päivä. Rukouksemme on, että paljonvaroja tulee sisään avustustyötä varten ja että suuret järjestöt pääsisivät maahan koska avuntarvitsijoita on valtavasti.Olemme kiitollisia jokaisesta lahjasta!

Marco Strömberg

Toukokuu 2008

Raportti 8.5 Vapaaehtoiset vievät apua uhreille

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön avun turvin pääsimme aloittamaan avustustyön nopeasti ja kaikki on sujunut fantastisesti. Olemme niin kiitollisia avustanne. Jatkakaa ja lähettäkää apua Se pelastaa ihmishenkiä! Ymmärrän, että antamamme apu on vain pisara meressä mutta valtameri koostuu pisaroista ja jokainen pisara on tärkeä ja pelastukseksi jollekin. Torstaista (8.5) lähtien olemme jakaneet 15 tonnia riisiä ja tuhansia litroja vettä useille tuhansille ihmisille. Jokaisella 16 alueella, missä toimimme on sotilasjuntan edustajia tarkkailemassa.

Kuolleita ihmisten ja eläinten ruumiita kelluu yhä vesilammikoissa ja ihmiset juovat lammikoiden vettä. Tämä tilanne saattaa johtaa erittäin surullisiin tapahtumiin. Puhdas vesi on nyt elintärkeää. Ihmiset ovat kuulleet vedenjaostamme ja ovat tulleet jopa kaupunkiin kirkolle hakemaan vettä ja riisiä. Kaikki, nuoret, aikuiset ja varttuneet seurakuntalaiset ovat mukana ja työ on organisoitu hyvin. Kiitos Jumalalle!

Olen viime päivinä ymmärtänyt kuinka ensiarvoisen tärkeää on, että varoja on valmiina heti lähetettäväksi tällaisten katastrofien varalta. Meillä on ovet avoinna, verkosto valmiina mutta tarvitsemme paljon lisää varoja voidaksemme jatkaa avustustyötä. Haluaisin huutaa: Auttakaa, me tarvitsemme apua! Keskellä tätä epätoivoa Jumala avaa sydämiä. Ihmiset ovat avoimia ottamaan vastaa rakkautta ja huolenpitoa mitä heille annetaan. Kiitos teille rakkaudestanne ja tuestanne! Rukoilettehan puolestamme.

Marco Strömberg

Pastori Mungin terveiset:

Lauantaina lähetimme tiimejä jakamaan apua lähialueille niille ihmisille, jotka olivat menettäneet aivan kaiken.Otimme mukaan isoja paketteja ja teimme niistä pienempiä ruokapusseja, muutaman päivän "hätäapupusseja." Pussin koko riippui perheen koosta.Jotkut eivät olleet syöneet neljään päivään. Ihmiset olivat kovin helpottuneita ja kiitollisia ruoasta ja odottivat kärsivällisesti vuoroaan.Jokainen perhe sai myös vesikanisterin. Tällä hetkellä monet juovat pikku lammista likaista, ei juomakelpoista vettä, koska heillä ei ole muuta vaihtoehtoa.Olemme kiitollisia Jumalalle, että olemme voineet aloittaa tämä avustusprojektin. Rukoilettehan, että pystyisimme jatkamaan ruoan jakoa alueilla, missä ihmisettarvitsevat epätoivoisesti apua.

Toukokuu 2008

Raportti 7.5 Yhteistyö paikallisen seurakunnan kanssa alkaa

Myanmarin katastrofissa kuoli ainakin 20 000 ihmistä ja miljoona on jäänyt kodittomaksi.Vedestä ja ruoasta on huutava pula. Ruokkikaa Nälkäiset on jo lähettänyt alueelle hätäapua lähetyssaarnaaja Marco Strömbergin avustuksella.

Burmaa kohtasi suuri katastrofi viime viikonloppuna. Ainakin 20 000 on kuollut, 40 000 ihmistä on kateissa ja miljoona ihmistä on kodittomana. Tilanne on vakava. Apua tarvitaan NYT! Hätäapujärjestöt odottavat turhautuneina Bangkokissa, koska jostain syystä he eivät ole vielä saaneet viisumeja. Jos apua ei saada ihmisille mahdollisimman pian tämä saataa olla vain suuren tragedian alku.Olen asunut Burmassa reilun vuoden ja tehnyt työtä noin 3000 hengen Full Gospel Assembly -seurakunnassa, mikä on yksi Burman suurimmista seurakunnista. Keskustelin pastori Mungin kanssa vain muutama tunti sitten ja hän on järkyttynyt tilanteesta.

Pastori Mung totesi: "Meillä ei ole ruokaa eikä vettä ja kaikkien seurakuntalaisiemme kodit ovat tuhoutuneet. Heillä ei ole mitään paikkaa mihin mennä. Olkaa kilttejä ja auttakaa meitä auttamaan!"Seurakunnan 16 aluejohtajan voimin voimme jakaa apua seurakuntalaisillemme ja heidän naapureilleen. Tämän kaaoksen keskellä ihmisillä ei ole mitään mahdollisuuksia löytää vettä tai ruokaa. Auttakaa meitä auttamaan kaikkein hädänalaisimpia. Ruokkikaa Nälkäisten varoilla hankitaan vettä ja ruokaa.

Marco Strömberg