Haiti 2010

Lokakuu 2010

RN-ruoka-apua jaetaan Haitin katastrofin uhreille myös Dominikaanisessa tasavallassa. Allaolevat kuvaterveiset ovat Esperanzan pakolaisleiriltä.

Syyskuu 2010

Feeding the Nations/Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö kanavoi ruoka-apua Haitissa tällä hetkellä Children's International Lifeline -järjestön kautta. Ruokaa jaetaan päivittäin orpokoteihin, klinikoille ja muutamiin ruoanjakopisteisiin.

Kesäkuu 2010

Ruokkikaa Nälkäiset jakaa edelleen ruoka-apua Haitin maanjäristyksen uhreille. Katastrofista on kulunut puoli vuotta mutta tilanne maassa on huono. Haitilaiset tarvitsevat vieläkin ulkopuolista apua. Alla juuri tullut kuvatervehdys kontaktihenkilöltä paikan päältä.

Maaliskuu 2010

Pastori Timothy D Johsson raportoi:

Maanjäristyksen jälkeen tuhannet haitilaiset ovat paenneet naapurimaahan Dominikaaniseen tasavaltaan, jossa heitä ruokitaan ja hoidetaan sairaaloissa. Monet asukkaat keittävät ruokaa ja vievät sairaalaan potilaille. Eräs haitilainen isä menetti vaimonsa ja kuusi lastaan. Hän itse halvaantui alaruumiistaan. RN-järjestö lämmittää hänelle ruokaa ja vie sen rukousten saattelemana sairaalaan.

Helmikuu 2010

Haitin pääkaupungin Port-au-Princen presidentinpalatsin edustalle syntyi laaja hätämajoitusalue. Pääkaupungin katujen varsille pystytettiin ensiapuasemia lähes vieri viereen.Ruokkikaa Nälkäiset toimitti ensiapuna kannettavia vedenpuhdistuslaitteita sekä ruoka-annoksia. Yhdessä päätoimiston Feeding the Nationsin kanssa on toimitettuu 272 000 ruoka-annosta maanjäristyksen uhreille. Pastori Jay Threadgill on mukana jakamassa aterioita omakätisesti Port-au-Princessä. Haitissa RN-varmistaa ruuan perillemenon jopa ruokkimalla monia lapsia omakätisesti.

Tammikuu 2010

Tammikuun 12. päivä Haitissa tapahtui tuhoisa maanjäristys joka kosketti lähes kolmasosaa koko maan väestöstä. Feeding the Nations/Ruokkikaa Nälkäiset auttaa uhreja. Ruokaa, vedenpuhdistuslaitteita ja telttoja lähetetään tuhoalueelle. Yhteistyökumppani on Casa Grande Centro de Misiones International Dom tasavallassa. Haitissa yhteistyö sujuu pitkäaikaisen kumppanin Fishers of Men Internationalin kanssa.Ruokkikaa Nälkäiset pääsi aloittamaan ruoanjaon heti maanjäristyksen tapahduttua.

18.1

Lähetyssaarnaajan Timothy D Johnsonin kuulumiset Dom tasavallasta:

Teemme työtä yötä päivää ja autamme tuhoalueen uhreja. Tänä aamuna saapui lääkäritiimi pystyttämään sairaalatelttaa. Feeding the Nations/Ruokkikaa Nälkäisten ruoka-apu ja teltat saapuvat pian. Lähetämme avustustiimeja eri puolelle Haitia. Kiitos rukouksistanne.

lähetyssaarnaaja

RN kontaktihenkilö Dom.tasavallassa

17.1.

Kontaktihenkilön Pastori Jayn raportti Haitista:

Olemme alkaneet ruokkia ihmisiä isossa teltassa. Ruokaa on jaettu jo 10 000 ihmiselle ja työ jatkuu. Kiitos Jumalalle että saimme Feeding the Nations/Ruokkikaa Nälkäisiltä kontillisen ruokaa katastrofia edeltäneenä perjantaina. Tämä ruoka oli tarkoitettu jaettavaksi köyhille mutta ruoka-apua alettiin välittömästi jakaa maanjäristyksen uhreille. Tämä ruokamäärä riittää seuraavan kahden viikon ajan ja siihen mennessä uskon, että uutta ruokaa on ehtinyt perille. Puhtaasta vedestä on suuri pula. Tarvitsemme kipeästi vedenpuhdistuslaitteita. Tällä tavalla pystyisimme saamaan juomakelpoista vettä tarvitseville .Suuri osa vesiputkista on tuhoutunut tai rikki. Kaupat ovat kiinni ja korjausmateriaalia on vaikea löytää. Me tarvirtsemme kaiken mahdollisen avun.Nyt mikään lahja ei ole liian suuri tai pieni.

Siunauksin,

Pastori jay Threadgill

14.1.

Uusi 25 000 euron avustuserä Suomesta lähetettiin 14.1.2010. RN-järjestö toivoo pystyvänsä mahdollisimman pian lähettämään lisää apua maanjäristysalueelle.