Intia 2008

Marraskuu 2008

Kontaktihenkilömme raportti Biharin tulva-alueelta:

Kosi-joen tulviessa vesi nousi kolmesta metristä jopa 12 metrin korkeuteen. Hiljalleen veden pinta on alkanut laskea. Joen läheisyydessä asuvat ihmiset on evakuoitu pakolaisleireille.Pienille alueille on ahtautunut tuhansia ihmisiä. Leireillä riehuu malaria, ripuli, keuhkotulehdus ja ainut suoja pakolaisille on muovikatokset. Monet kärsivät myös mahataudeista ja unettomuudesta mutta eniten mieltä kaivertaa huoli tulevaisuudesta koska tulvavesi vei mukanaan niin kodit, pellot kuin karjankin. Ihmiset menettivät kaiken.Roshan Kumar 7 -vuotias pikkupoika kertoi kauhuissaan miten tulvavesi alkoi voimalla vyöryä kohti ja kuinka he äidin kanssa juoksivat henkensä edestä maavallien suojaan. He pelastuivat koska sattuivat olenmaan lähellä suojavalleja. Kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita.

Lähetettyjen rahalahjojen turvin aliravituille lapsille ja raskaana oleville naisille jaetaan ruokaa ja vitamiineja. Ilman ruoka-apua monet menehtyisivät mutta nyt he selviävät tämän vaikean ajan yli. Saaduilla varoilla on hankittu myös tabletteja, jotka ehkäisevät likaisesta vedestä johtuvilta sairauksilta. Lahjanne ansiosta olemme pystyneet pelastamaan ihmishenkiä. Haluan lähettää kiitoksen kaikkien apua saaneiden puolesta teille tukijoille.Koska te annoitte, näitä ihmisiä odottaa valoisampi tulevaisuus.

Lokakuu 2008

Kontaktihenkilömme raportti tulva-alueelta:

Intian pohjoisosassa Nebalin rajan tuntumassa sijaitseva Bihar, joka on yksi Intian köyhimmistä seuduista, on veden peitossa. Tuhoisat tulvat ovat peittäneet suuria alueita ja lähes koko sato on menetetty. Tilanne on pahin 50 vuoteen. Ainakin 1700 kylää on joutunut veden alle ja reilut 3 miljoonaa ihmistä on menettänyt kotinsa. Unicefin tiedotteen mukaan tilanne on niin vakava, että alueella tarvitaan pitkäaikaisapua. Ainakin 900 000 ihmistä etsii turvaa 280 eri pakolaisleiriltä.

Ne, joilla on teltta turvanaan ovat niitä kaikkein onnekkaimpia. Ihmiset yrittävät tehdä itselleen muovista majoja ja kyhätä jonkinlaisia sänkyjä, että välttyisivät käärmeiden puremilta. Kuulin lääkärin toivottavan uudet avustajat tervetulleiksi sanomalla: Osaathan rukoilla. Täällä tarvitaan paljon rukousta ja Jeesuksen läsnäolon konkreettista kokemista, jotta pystytään kohtaamaan ihmisten suuret tarpeet, ahdistus ja toivottomuus.Ruokkikaa Nälkäiset jakaa hätäapuna Birgitta Ekman säätion ja paikallisten voimin ruokaa ja lääkkeitä muun muassa Mirzewan pakolaisleirillä.

Syyskuu 2008

Kristittyjen vainot alkoivat elokuun loppupuolella Intian itärannikolla Orissassa. Vuosien saatossa alueen kristityt ovat joutuneet vainojen kohteeksi ja nyt heitä pahoinpidellään jälleen. Kirkkoja ja koteja poltetaan ja tuhannet kristityt ovat joutuneet pakenemaan turvaan metsiin. Äärihindut ovat vastuussa väkivaltaisuuksista ja ovat saaneet aikaan pelkoa koko Intiassa. Kristittyjen tilanne on huonompi kuin koskaan ja epätoivo heidän keskuudessaan leviää.

Väkivaltaisuudet ovat olleet rajuja erityisesti Kandhamalin alueella. Ainakin 4000 kotia 300 eri kylässä on tuhottu ja 60 kirkkoa poltettu, nunnia on raiskattu ja ainakin 25 kristyttyä tapettu.Noin 50 000 lasta ja aikuista piileksii metsissä lähes ilman ruokaa ja vettä.

Kristittyjä on pahoinpidelty myös Karnatakan alueella Intian lounaisosassa. Useasti on jo uhkailtu aloittaa väkivaltaisuudet kristittyjä kohtaan myös pääkaupungissa Delhissä.

Ruokkikaa Nälkäiset vie hätäapuna ruokaa ja vettä paikallisten kristittyjen avustuksella. Vastuun ruoanjaosta kantaa pitkäaikainen yhteistyötahomme Intiassa Harvest Vision Ministries, jolla on suora yhteys kärsiviin kristittyihin.

Elokuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset jakaa koululounasta noin 800 lapselle Intiassa. RN on mukana ruokkimassa myös 53 uutta koululaista Kalkutan uudessa kristillisessä koulussa. Koulu on hiljattain avattu Birgitta Ekman säätiön toimesta ja sijaitsee Dhapassa. Opettajat ovat iloisia siitä, että lapset ovat hyvin sopeutuneet koulunkäyntiin. Pastori Das ja hänen vaimonsa kertovat olevansa kiitollisia siitä suuresta muutoksesta, mikä on tapahtunut lasten elämässä. Nämä siistit koulupukuiset lapset olivat vain muutama kuukausi sitten kaduilla vaeltelevia laihoja, nälkäisiä lapsia ilman tulevaisuutta. Nyt heistä pidetään huolta, he saavat säännöllisesti ruoan koulupäivän aikana, saavat opiskella ja oppivat Jeesuksesta jotain joka päivä. Intian kouluissa jopa alaluokilla vaatimukset ovat kovat ja kokeita on paljon. Saimme juuri raportin, että vaikka lapset olivat hyvin jännittyneitä opettajien rauhoittelusta huolimatta tehdessään elämänsä ensimmäistä koetta, koe sujui hyvin ja se oli suuri rohkaisu niin oppilaille kuin koulun uusille opettajillekin. Alueella on jaettu lapsille myös moskiittoverkkoja.

Toukokuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö jatkaa ruoanjakoa Intiassa vuonna 2008 yhteistyössä Birgitta Ekman säätiön kanssa. Koululounasta jaetaan useassa kristillisessä koulussa ja oppilaat ovat niitä kaikkein köyhimpiä, joilla ei ole mahdollisuutta päästä "tavalliseen kouluun". Alla kuvaterveiset Anna Jakobsonilta Dumkan ja Simaljoden koulun ruokailusta.Viime viikkoina on toteutettu myös kampanja, jonka aikana on jaettu 2500 moskiittoverkkoa Theodorin alueen kylissä. Verkkojen avulla suojataan lapsia malarialta, joka on suuri uhka näillä seuduilla.