Kenia 2007

Hadu, joulukuu 2007

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön tuella rakennutettu kirkkorakennus nälänhätäalueelle Haduun on täysin valmis. Seurakunta kokoontuu siellä säännöllisesti. Lähetyssaarnaajat Pia Lind ja Kirsi Nyrhinen ovat vierailleet ja saarnanneet paikkakunnalla säännöllisesti ja jakaneet Raamattuja. Seurakuntaan on perustettu ylistysryhmäkin, työ kasvaa ja menee eteenpäin.

Mtwapa, joulukuu 2007

Korjaustyöt Zion Community klinikalla Mtwapassa edistyvät. Klinikka tarvitsee suuremmmat, monipuolisemmat tilat, koska avuntarve kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Toinen rakennuksista on valmistunut ja otettu käyttöön. Yhä useampia aids- sairaita voidaan nyt auttaa.

Hadu, lokakuu 2007

Hadu sijaitsee Kenian rannikkoalueella Mombasan pohjoispuolella Somaliaanjohtavan tien varrella. Brittien valloitettua Kenian 1800-luvullalähetyssaarnaajat eri maista toivat evankeliumin maan länsi- ja keskiosiin jarakensivat alueelle sairaaloita, kouluja ja kirkkoja. Rannikon heimot sen sijaanpolttivat Raamatut ja kieltäytyivät uskomasta Raamatun Jumalaan. Seuduillapalvotaan esi-isien henkiä ja rannikon ihmiset elävät suuressa köyhyydessä.Mijikenda-heimot eivät vuosien aikana ole joutuneet kärsimään ainoastaankuivuudesta vaan myös somalisotilaista, jotka ovat tulleet rajan ylivarastamaan, raiskaamaan ja lopuksi polttamaan valtaamansa kylät. Viimeisenkymmenen vuoden ajan rannikko on kokenut monia vuosia kestävää kuivuutta taituhoisia tulvia, ja ihmiset näkevät nälkää.

Pia Lindin raportti:

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön avun turvin on jaettu ruokaa ja lääkkeitä japerustettu kristillinen seurakunta rannikkoalueella Makwalaan, Kilibasiin ja nytmyös Haduun. Hadun seudulla asuu noin 30 000 mijikenda-heimolaista, joille sadeon pyhä asia. He uhraavat vielä tänäänkin eläin- tai ihmisuhreja esi-isiensähengille saadakseen sadetta. Kiitos Jumalalle, että nämä heimot ovat nytvalmiita luopumaan vanhoista tavoistaan ja kääntymään elävän Jumalan puoleen.Olemme voittaneet heidän luottamuksensa, koska sekä Makwalassa että Kilibasissaon alkanut sataa sen jälkeen kun saavuimme paikalle ja aloimme rukoilla apuaelävältä Jumalalta. Ongelmana on ollut se, että sadetta ei ole saatu vuosiin jalopulta se on tullut tulvina ja tuhonnut kaiken. Yksi Jumalan ihme on se, ettäkahden viime vuoden aikana rannikolla tulvat ovat olleet rankkoja, mutta neovat kiertäneet seudut, joihin on perustettu kristillinen seurakunta. Näilläalueilla on saatu sopivasti sadetta ja kyläläiset ovat voineet korjata suurimmansadon vuosiin. Jumala on hyvä Jumala!

Hadu on aikoinaan ollut rehevää maatalousaluetta. Vuosien kuivuus javäkivaltaisten somalisotilaiden tulo alueelle on ajanut suuren osan väestöstäpois. Nyt on koittanut uusi aika niihin kyliin, jotka ovat ottaneet vastaansanoman Jeesuksesta. Aluepastori Tomas Kakala aloitti seurakunnan ja siunasipastori Bonifacen Hadun seurakunnan pastoriksi. Kirkkorakennus toimiitukikohtana, josta jaetaan ruokaa ja lääkkeitä. Ruokkikaa Nälkäiset -projektinaikana paikalle on lähetetty myös lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Noin 200ihmistä on saanut hoitoapua. Kirkon avajaisten jälkeen monet muslimitkin ovathakeneet kirkolta apua. Hadun uuteen seurakuntaan on liittynyt jäseneksi joreilut 70 aikuista ja 50 lasta.

Kilibasi, syyskuu 2007

Alkuvuodesta 2006 lähetyssaarnaajat Pia Lind ja Kirsi Nyrhinen saapuivatKilibasin kylään ruokaa mukanaan. Tilanne näytti lohduttomalta,silmänkantamattomiin näkyi vain kuivaa hiekkaa. Paikkakunnalla ei ollutsatanut moneen vuoteen. "Te tuotte meille ruokaa, mutta meillä ei oleedes sen verran vettä, että voisimme keittää itsellemme syötävää. Eitäällä voi asua", huokaisi väsynyt kyläläinen. Tiimi kääntyi Jumalanpuoleen ja rukoili sadetta, jotta nämä ihmiset voisivat selviytyä. Juurikun he olivat lähdössä, alkoi sataa ja satoi koko viikon. Moni pelastuija kaikki kyläläiset osoittavat nyt suurta kunnioitusta kristittyjä kohtaan.

Pia Lindin raportti Kilibasista syyskuussa 2007:

Seudulla on satanut säännöllisesti. Vesialtaissa on vettä ja ihmisetovat pystyneet niittämään jo useamman sadon. Meidän ei enää tarvitseviedä heille ruokaa. Veimme lääkkeitä ja pidimme kokouksen ja kaikkiolivat iloisia ja siunattuja. Seurakunta voi hyvin ja Kilibasissa ontaas elämää.

Mtwapa, syyskuu 2007

Zion Community Clinic -klinikan tilat ovat käyneet ahtaiksi.Tarpeet ovat suunnattomat. Toiminnan jatkumisen takaamiseksi tarvitaanuusi oma rakennus, jotta potilaita voidaan hoitaa sekä avohoidossa ettäklinikalla. Syksyllä 2007 on Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön varoillaaloitettu uuden suuren terveyskeskuksen korjaustyöt, jotta sairaitavoitaisiin auttaa sekä hengen, sielun että ruumiin tarpeissa.

Klinikan lehmäfarmille on kesällä syntynyt kolme vasikkaa.

Hadu, elokuu 2007

Ruokkikaa Nälkäiset on laajentanut ruoanjakoa rannikkoseudulla Haduun.Seudulle on rakennettu myös kolmas Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön tukemaseurakunta.

Lähetyssaarnaaja Pia Lind raportoi elokuussa 2007 seuraavaa:

Hadussa on jaettu ruokaa ja lääkkeitä. Evankelioimistiimimme on kiertänyttalosta taloon ja 70 ihmistä on pelastunut. Kirkkorakennuksessa on jo kattoja seinät rakennetaan pikimmiten. Sunnuntaina 16.9.2007 meillä on uuden kirkonavajaiset ja voimme kutsua uudet kristityt "omaan kotiin".

Mtwapa, helmikuu 2007

Keniassa kuolee 700 ihmistä päivässä aidsiin ja 500 saa tartunnan.Lähetyssaarnaajat Kirsi Nyrhinen ja Pia Lind perustivat vuonna 2005avohoitoklinikan Mtwapaan, joka on 70 000 asukkaan kaupunki Mombasanpohjoispuolella. Zion Community Clinic jakaa ilmaiseksi ruokaa,lääkkeitä ja vaatteita köyhille, jotka HIV/aids-tartunnan takia eivät itsekykene huolehtimaan näistä tarpeista. Klinikka tarjoaa myös ilmaistaneuvonta- ja testauspalvelua, johon sisältyy HIV/aids-valistusta sekäselonteko potilaan terveydentilasta. Tuberkuloosipotilaille annetaan hoitoaja HIV-tartunnan saaneet saavat lääkitystä. Kotihoidon työntekijät lähtevätpäivittäin etsimään sairaita, perheensä hylkäämiä ihmisiä. Potilaat tuodaanklinikalle, jossa heidät testataan ja heille annetaan lääke-, hygienia- jaravintopaketteja.

Ruokkikaa Nälkäiset on ostanut klinikalle lehmiä. Maidon myynnistäsaaduilla varoilla ylläpidetään kotihoitotyötä.