Kenia 2008

Joulukuu 2008

Kontaktihenkilömme Pia Lindin raportti:

Kiitämme Jumalaa hänen uskollisuudestaan ja hyvyydestään. Joulukuussa 2008 uusi Zion Community -klinikka valmistui ja otamme jo vastaan uusia potilaita. Tilat ovat toimivat ja hienot ja niin uskomatonta kuin se onkaan ne alkavat käydä jo pieneksi. Kiitos Jumalalle siitä, että klinikka toimii omalla tontilla, joten voimme tulevaisuudessa alkaa laajentamaan.Olemme kiitollisia, että nyt meillä on tilaa ja mahdollisuuksia auttaa yhä useampia sairaita vuonna 2009. Olemme niin onnellisia ja siunattuja.Kiitos kaikille teille tukijoille. Ilman teidän apuanne tämä ei olisi ollut mahdollista.

Ohessa myös kuvia joulujuhlasta , jonka järjestimme joulukuun 11.päivä orpolapsille ja aids-sairaille lapsille. Tarjolla oli pelejä, leikkejä, ruokaa ja joululahjana makeisia.

Marraskuu 2008

Ruokaa, lääkkeitä ja evankeliumia jaettiin kuivuusalueen syrjäisessä Dzimanyan kylässä. Kaikki lapset saivat sekä matoja että kulkutauteja ehkäisevää lääkitystä. Foundation-ruoka on tarkoitettu nimenomaan aliravituille ihmisille. Alla kontaktihenkilömme Pia Lindin ja Kirsi Nyrhisen kuvaterveiset Dzimanyan kylästä.

Lokakuu 2008

Lähetyssaarnaaja Pia Lind kuuli huolestuttavia viestejä Kenian rannikon tilanteesta ja matkusti välittömästi kuivuusalueelle. Palattuaan Mombasaan, hän otti yhteyttä RN-järjestöön ja pyysi hätäapuna jaettavaksi ruokaa ja lääkkeitä Kilibasin seudun nälänhätäalueella Bush-ossa ja Dzimanyassa.

Pia Lindin raportti kuivuusalueelta:

Lähdin yhdessä Kilibasin seurakunnan pastorin ja kahden muun Kinagon alueen pastorin kanssa tutustumaan Kenian rannikon kuivuusalueelle. Seudulla näyttää olevan vakava nälänhätä. Ajoimme Mombasasta Nairobiin johtavaa tietä, jolta käännyimme Samburun kohdalla, mikä on vain 50 km Kilibasista, Dzimanyaan päin. Matkalla sinne ajoimme läpi Bush-o seudun, missä näimme vain hiekkaa ja kuivaa, keltaista ruohoa. Ihmisillä ei ole ruokaa, ei vettä ja lapset ovat aliravittuja ja heitä kiusaa madot.Dzimanyassa tilanne näytti yhtä vaikealta. Erityisesti lapset näyttivät sairailta. Iloksemme tapasimme noitatohtorin, joka oli juuri antanut elämänsä Jeesukselle. Paikallinen pastori Philip Kilibasista on auttanut häntä Raamatun todellisuuteen ja tämän noidan kääntyminen on johtanut siihen, että koko yhteisö kääntyy elävän Jumalan puoleen.Päästyämme Kilibasiin näimme kaikkien vesialtaiden oleva kuivia ja kuulimme, että ihmiset joutuvat kävelemään 5 tuntia saadakseen vettä. RN-järjestöltä nyt saamillamme varoilla jaamme hätäapua näillä pahiten kuivuuden vaivaamilla alueilla.

Elokuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö on mukana rahoittamassa aids-klinikan rakennustöitä Mtwapan slummialueella Mombasan lähistöllä.Viime kuukaudet kontaktihenkilömme Pia Lind ja Kirsi Nyrhinen ovat puurtaneet aids-klinikan parissa. Klinikan rakennustyöt ovat sujuneet hyvin ja osa uuden klinikkan tiloista on jo käytössä. 'Valmiissa siivessä' aids-sairaita äitejä ja lapsia hoidetaan viikottain. Heille jaetaan ruokaa, lääkkeitä ja samalla he kokoontuvat myös kuuntelemaan Jumalan Sanaa.Ohessa kuvia myös keskeneräisestä osasta. Kaksikerroksiseen siipeen on juuri laitettu katto. Suuri osa sisätiloista on saanut puhtaat, uudet pinnat. Valmistuttuaan klinikka palvelee niitä köyhiä, nimenomaan aids-sairaita, joilla ei ole mahdollisuutta saada apua muualta.

Toukokuu 2008

Lähetyssaarnaaja Pia Lindin raportti kuivuusalueelta:

Olemme vierailleet nälänhätäalueen uusissa seurakunnissa Kilibasissa, Makwalassa ja Hadussa. Kilibasissa jaoimme ruokaa ja lääkkeitä. Annoimme A-vitamiinia ja matoja ehkäisevää lääkitystä lapsille. Lisäksi lääkeleirillä apua sai noin 200 aikuista. Kilibasin kokouksissa yli 50 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle.

Makwalassa ja Hadussa on alkanut sataa. Kiitos Jumalalle, että tilanne on paranemaan päin. Lääkeapua jaettiin noin 150 ihmiselle niin aikuisille kuin lapsillekin.Kokouksissa monet täyttyivät Pyhällä Hengellä. On ihmeellistä nähdä kuinka Jumala vuodattaa henkeänsä Mijikenda heimon keskuudessa.

Kibarani ja Jimba Huhtikuu 2008

Ruoanjako Mombasan slummialueen kolmessa kristillisessä koulussa alkaa.

Lähetyssaarnaaja Ingeborg Setterby raportoi:

Kibarani, joka sijaitsee kaupungin länsipuolella, on yksi Mombasan pahimmista slummeista, missä asuvat köyhimmistä köyhimmät, ei mitään koulutusta omaavat. Sairaudet, lapsiin kohdistuva väkivalta ja apatia kuvaavat alueen arkea. Suurin osa asukkaista etsii päivittäin ruokansa kaatopaikalta ja lasten tulee auttaa ruoanhaussa, joten monet ovat joutuneet luopumaan koulunkäynnistä. Kibarani joutui vaalien jälkeisten vihamielisyyksien kohteeksi,ja ruokaa on nyt entistä vaikeampi saada. Lisäksi huonot sääolosuhteet ovat hankaloittaneet slummialueen elämää.Kibaranin kristillisellä koululla ei ole ollut säännöllistä tukea. Ruokkikaa Nälkäiset-järjestön ruoka-apu tuli vastauksena rukouksiimme. Nyt kun lapset saavat säännöllisesti ruokaa koulussa, he välttyvät ruoan haulta ja pääsevät opiskelemaan. Autamme Kibaranin kristillisessä koulussa tällä hetkellä 120 lasta.

Jimba on syrjäseutua. Kuivuudesta johtuen satoa ei ole saatu eikä kyläläisillä ole siementä kylvää, jotta uusi sato voitaisiin korjata. Lapset ovat aliravittuja.Avustustiimin kierrettyä paikkakunnalla syksyllä 2007 tilanne tuli ilmi ja perustimme Jimbaan kristillisen koulun syyskuussa, jotta lapsia voitaisiin auttaa. Huhtikuusta 2008 Jimban kristillisessä koulussa ruokimme Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön avustuksella joka päivä 150 koululaista. Lisäksi olemme löytäneet Jimbasta30 lasta, jotka tarvitsevat erityistä tukea. He ovat vammautuneet joko fyysisesti tai henkisesti johtuen etupäässä aliravitsemuksesta. Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön varoilla ruokimme ja lääkitsemme nämä 30 vakavasti vammautunutta lasta.

Maaliskuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset jatkaa avustustyötä Keniassa rannikon kuivuusalueella jakaen ruokaa ja lääkkeitä.Vuonna 2008 rakennutetaan paikallisen Jesus Celebration Center -seurakunnan avustuksella kaksi uutta kirkkorakennusta rannikolle. Kirkot toimivat paikkana, mistä evankeliumia, ruokaa ja lääkkeitä jaetaan.Ruokkikaa Nälkäiset tukee jatkossa myös Mombasan lähellä Mtwapassa sijaitsevan Zion Community aids-klinikan toimintaa, jossa autetaan nimenomaan hiv/aids sairaita äitejä ja lapsia.Vuonna 2008 Ruokkikaa Nälkäiset-järjestön työ laajenee Mombasassa Mikindanin, Kibaranin ja Jimban slummialueille.Yhteistyötä tehdään lähetystyöntekijöiden Judith Lövsundin ja Ingeborg Setterbyn kanssa, jotka ovat olleet Afrikassa yli 30 vuotta. Slummialueille perustetuissa kristillisissä kouluissa jaetaan koululounas päivittäin.

Helmikuu 2008

Kontaktihenkilömme lähetyssaarnaajat Pia Lind ja Kirsi Nyrhinen ovat jälleen vierailleet uusimmassa Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön rakennuttamassa seurakunnassa Hadussa Kenian rannikkoalueella.Seurakunta voi hyvin. Kokouksissa oli paljon ihmisiä ja Jumalan voima oli käsinkosketeltavaa. Jumala tekee suuria asioita Mijikenda heimon keskuudessa. Olemme jakaneet alueella myös Raamattuja, raportoi Pia Lind.