Kiina 2008

Toukokuu 2008

Raportti 23.5.2008

Kiinan maanjäristys järkytti koko maailmaa.Tuhot ovat valtavat, maanjäristys tappoi kymmeniä tuhansia ihmisiä, loukkaantuneita on lukuisia ja noin viisi miljoonaa ihmistä menetti kotinsa. Tämä katastrofi muutti myös tuhansien lasten elämän. Silmänräpäyksessä tuhannet lapset menettivät vanhempansa ja joutuivat orvoiksi.Tilanne on sydäntäsärkevä täynnä itkua, epätoivoa ja kipua. Kauhun kokeneiden psyykkisiä vammoja ei voida mitata numeroin. Joillekin tuska näytti olevan kestämätöntä. Tragedian suuruutta on vaikea ymmärtää.

Sichuanin seudun väkiluku on yli 100 miljoonaa. Pahiten tuhoutuneilla alueilla kuolonuhrien määrän pelätään kasvavan vielä tuntuvasti.Juyuan kolmikerroksinen koulu romahti haudaten alleen 900 koululaista, joista ainakin 50 kuoli. Lisäksi Beichuanin maakunnassa ainakin1000 oppilasta ja opettajaa jäi sementtiroukkioiden alle. Beichuanin seudun itäosissa 80 % rakennuksista tuhoutui, 10 000 ihmistä loukkaantui ja noin 5000 menehtyi. Alueella tarvitaan kipeästi ruokaa, lääkkeitä ja majoitustarvikkeita.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö on lähettänyt ensimmäisen 20 000 euron avustuserän tuhoalueelle. Yhteistyössä kristillisen World Children's Fund -järjestön kanssa hätäapua kanavoidaan nimenomaan lapsille. WCF-järjestön paikalliset työntekijät jakavat paraikaa vettä, ruokaa, huopia, lääkkeitä ja telttoja katastrofialueella. Tarpeet ovat suunnattoman suuret. Avuttomia lapsia uhkaavat myös kulkutaudit ja ripuli. Haluamme pelastaa mahdollisimman monia lapsia näiltä tuhoisilta jälkiseurauksilta. Sinulla on nyt mahdollisuus olla mukana auttamassa. Seisothan rinnallamme kun olemme kasvotusten näiden suurien haasteiden kanssa.

Kiina Toukokuu 2008

Kiinassa Sichuanin seutua kohtasi tuhoisa maanjäristys 12.5.2008. Jopa 80 000 ihmistä on menehtynyt ja lähes 5 miljoonaa ihmistä on nyt ilman kotia.Ruokkikaa Nälkäiset toimittaa hätäapua kristillisen World Children Fund -järjestön avustuksella. Ensimmäinen avustuserä 20 000 eur on lähetetty.