Pakistan 2005

Yli 3 miljoonaa ihmistä jäi kodittomaksi Pakistanin maanjäristyksenjäljiltä. Välittömästi katastrofin tultua julki Ruokkikaa Nälkäiset-järjestö alkoi järjestää hätäapuprojektia alueelle.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöllä on mittava satsaus maanjäristysalueella.Tähän mennessä alueelle on lähetetty 85 000 euroa. Ruokaa, vitamiineja, telttoja,huopia, talvivaatteita ja kenkiä on hankittu. Apua jaetaan useissa paikoissaIslamabadin itäpuolisilla alueilla. Ruoka ja tarvikkeet ostetaan Pakistanista.

Pääyhteistyötaho on Cathedral Church of the Resurrection, jokaon maan johtavia kristillisiä seurakuntia ja jonka toimipaikka on Lahoressa.Tämä seurakunta ohjaa nyt 65 muuta seurakuntaa avustustoimissa.

Toinen tukikohta Islamabadissa on Rapha Mission Prayer MinistriesInternational -järjestö, jonka päämaja on Ruotsissa.

Ohessa on Tina Manzoorin lähettämä pelastustarina, jonka sinä RuokkikaaNälkäiset -järjestön tukija teit mahdolliseksi!

Rakkaat ystävät!

Olemme juuri saapuneet Karachiin. Tiimiimme kuuluu neljä ruotsalaista ja 13pakistanilaista. Tarvikkeet on hankittu täältä Pakistanista, kuljetettu rekoillaIslamabadiin ja siellä pakattu pienempiin kuorma-autoihin ja kuljetettueteenpäin.

Kuulimme 500 asukkaan kylästä, joka ei ole vielä saanut lainkaan apua. Kylännimi on Sacha, ja se sijaitsee Jaborin kaupungin läheisyydessä. Suunnistimmesinne ja jaoimme ruokaa, lämpimiä vaatteita, kenkiä, huopia ja telttoja. Voittevain kuvitella sen riemun, mikä kylässä syntyi. Nämä ihmiset olivat taistelleetviikkoja vaikeissa olosuhteissa ja olivat jo menettämässä toivonsa, kun apuviimein tuli heillekin. Nyt he tietävät selviävänsä.

Ilma on todella kylmenemään päin, oikea talvi on jo ovella. Jaoimme kenkiäuseissa muissakin kylissä, sillä kengistä on huutava pula. Kiitämme Jumalaaetuoikeudesta olla täällä ja auttaa suuressa hädässä olevia ja kiitämme Jumalaajokaisesta teistä, jotka olette antaneet tukea! Lähetän ohessa muutamia kuvia,jotka on otettu ihan viime päivinä. Muistattehan rukouksin ja Jumalan siunaustateille!

Tina Manzoor
Rapha Mission Prayer Ministries International

Word of Life -seurakunnan työntekijöiden avustuksella RuokkikaaNälkäiset hankki suuren määrän erikoistelttoja ns. "tunnelitelttoja".Nämä teltat on tarkoitettu nimenomaan katastrofitilanteisiin ja ne on testattukestämään vaikeita, kylmiä ja tuulisia talviolosuhteita. Teltat on tehtyPakistanissa Peshawarissa ja ensimmäinen erä oli 260 telttaa. Hankkimalla teltatPakistanista pystyttiin välttämään suuri paperisota ja samalla työllistettiinpaikallisia.

Toni Gadd on valvonut telttojen jakamisen. Hän kertoo muutamistavuoristolaisista, jotka tulivat telttojen pystyttämisen jälkeen etsimään häntäja pyysivät häntä lähtemään vuorille katsomaan telttakylää. Kun he saapuivatperille miehet pyysivät Tonia vihkimään telttakylän ja siunaamaan sen Jeesuksennimeen. Jumalan läsnäolo oli käsinkosketeltava ja Toni kertoo, että kokemus olihyvin erikoislaatuinen, koska olihan kysymyksessä muslimimiehet yhdestä maailmanjohtavista muslimimaista, jotka pyysivät häneltä tällaista palvelusta.

Monet koululaiset ja opettajat menehtyivät maanjäristyksessä. Heitä kaikkiaikävöidään. Yhtäkään koulurakennusta ei jäänyt jäljelle. Yksi ensimmäisistäkenttäkouluista, joka avattiin maanjäristyksen jälkeen on Garhi Habbibullahissa.Koulua pidetään Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön hankkimassa kolmessa teltassa.