Pakistan 2010

Joulukuu 2010

RN-kontaktihenkilö Ghazala Yasmeen raportoi:

Tänään 2.12. 2010 olemme jakaneet ruokaa ja vaatteita tulvien uhreille. Yhdessä uhrien kanssa kiitimme Jumalaa avusta.Tällä kertaa yhteensä 298 ihmiselle; lapsille, raskaana oleville naisille ja vanhuksille järjestettiin lääkärintarkastus. Olemme kiitollisia kaikille terveydenalan ammattilaisille, jotka uhrasivat sekä aikaansa että voimiansa uhrien auttamiseksi.Olemme saaneet auttaa ihmisiä, jotka ovat olleet toivottomassa tilanteessa, työttömiä ja joutuneet erittäin vakaviin tulvista johtuviin ongelmiin.

Lokakuu 2010

RN-kontaktihenkilö Ghazala Yasmeen kirjoittaa:

Tervehdys Narowalista Pakistanista meiltä tiimiläisiltä ja kaikilta heiltä, jotka ovat saaneet RN ruoka-apua.Pastori Francis Chamanin, pastori Emmanuel Ahmadin ja avustaja Ghazala Yasmeenin organisoimana ruokaa on jaettu Punjabin seudulla perheille, joilla on suuret tarpeet. Olemme pyrkineet antamaan apua pahasti tulvien jalkoihin jääneille ihmisille, niille jotka eivät viimeisten kahden kuukauden aikana ole onnistuneet saamaan avustusta.Ohessa muutamia kuvia ruoanjakotilanteista. Lapset olivat erityisen iloisia saadessaan hedelmämehuja ja vitamiineja. Järjestimme myös ilmaisen terveystarkastuksen, mikä oli tarpeen, tulvien uhreille. Kiitos avusta suurten tarpeiden keskellä!

Syyskuu 2010

Pakistanissa toimiva kontaktihenkilö raportoi:

Pakistan tarvitsee kipeästi apua. Ruokapula ja kulkutautien uhka leijuu maan yllä. Satojen tuhansien ihmisten henki on vaarassa.Lapsia on jo menetetty. Jos apua ei saada pian perille, yhä useammat menehtyvät. Ne heikoimmat; lapset, vanhukset ja odottavat äidit tarvitsevat apua nyt. Ripulitauti, joka johtuu likaisesta juomavedestä, riehuu tulva-alueella. Ihmisiä ympäröi valtavat vesimassat mutta veden juonti on vaarallista. Likainen, myrkyllinen vesi tappaa. Surullinen ennuste kertoo, että tulevan kolmen kuukauden aikana saattaa 1.5 miljoonaa sairastua ripuliiin, 140 000 koleraan, 350 000 hengityselinten tulehduksiin ja 100 000 malariaan. Tämä murhenäytelmä voidaan estää jos tarvittava määrä apua saadaan alueelle pian. Kiitos lahjastasi Pakistanin uhreille! Ruokkikaa Nälkäiset vie apua Narowalin seudun syrjäkyliin.

Elokuu 2010

Rankat monsuunisateet turmelevat Pakistania.Viisi jokea tulvi yli äyräiden ja aiheutti tuhoisat tulvat.Ne ovat vieneet mennessään ihmishenkiä, omaisuutta, koteja ja sadon. YK:n tiedotteen mukaan tilanne Pakistanissa on pahempi kuin tilanne vuonna 2005 Tsunamin jälkeen tai alkuvuonna Haitin maanjäristyksen jälkeen. Vesimassat ovat murskanneet tiet ja siksi avun saaminen uhreille on vaikeaa ja hidasta. Veden pinta jatkaa nousuaan. Kodittomana on 5 miljoonaa ihmistä ja jopa 20 miljoonaa on humanitäärisen avun tarpeessa. Suuret maaalueet ovat tuhoutuneetja puhtaan juomaveden puutteen takia 13 miljoonaa ihmistä uhkaa kulkutaudit. Kolera leviää jo.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön ensimmäinen ruokaerä on valmiina ja seuraavaa avustuserää valmistellaan. RN-hätäapua viedään Narowalin syrjäseudulle 30 kylään. Tällä alueella apua on jaettu hyvin vähän. Noin 48% Narowalin seudun asukkaista on kristittyjä, mikä Pakistanissa tarkoittaa, että he kuuluvat alimpaan kastiin. He ovat syrjittyjä uskonsa tähden ja ovat niitä kaikkein köyhimpiä. Katastrofin keskellä hätäapua jaetaan moskeijoista käsin,mikä takia kristittyjen on entistä vaikeampi saada apua. Auta meitä viemään ruokaa ja toivoa Pakistaniin!