Pohjois-Korea 2007

Syyskuu 2007

Pohjois-Korea on pyytänyt kansainvälistä apua. Suunnattoman suuret alueetovat peittyneet tulvien alle ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat joutuneetjättämään kotinsa. Tulvaa kuvataan pahimmaksi sitten 70-luvun. Kaatosateetjohtivat suuriin tulviin heinäkuussa. Informaation ja avun valvonnan puutteestajohtuen vain muutama järjestö vastasi hätähuutoon. Viikot ovat kuluneet ja maaneteläosissa ruoan puute on suunnattoman suuri. Apua tarvitaan kipeästi.

Pohjois-Korea on yksi Aasian köyhimpiä maita ja taistelee jatkuvastivoidakseen ruokkia maan 22 miljoonaa asukasta. China Care International-järjestön edustajat kertovat, että todellista tilannetta on vaikea tietää.Maan hallitus ei tiedota asiasta ja seudun kylien asukkaita kontrolloidaantarkasti.

Suuret uutistoimistot eri puolilla maailmaa raportoivat elokuun puolivälissä,että 200-800 ihmistä on ilmoitettu kadonneiksi rankkasateiden aikana. Yrityksetviedä apua ovat estyneet teiden ja siltojen romahtamisen ja junanraiteidenvaurioitumisen vuoksi. China Care International, joka on vienyt apuaPohjois-Koreaan parin vuoden ajan, huomauttaa että kartoissa näkyviä teitä eiole päällystetty eikä teiden kunnossapidosta ole huolehdittu edes suurimmissakaupungeissa. Kiinasta johtaa alueelle yksi tie, joka on raskaasti liikennöity,mutainen ja päällystämätön. Maanteiden huonosta kunnosta ja junaliikenteenepävarmuudesta johtuen avun perillesaaminen on hyvin haasteellista.

Kansainväliset avustustyöntekijät pelkäävät, että pahin on vielä edessä, koskauusia rankkasateita on luvassa. Valtiollinen Korean Central News -uutistoimistoraportoi tulvien aiheuttaneen suunnattoman suuria tuhoja monilla eri taloudensektoreilla. Maatalouden asiantuntijat toteavat, että tulvat ajoittuivatpahimpaan mahdolliseen ajankohtaan, sadon pölytysvaiheeseen. Tuhot maatiloillaovat suuremmat kuin koskaan.

Ruokkikaa Nälkäiset vie apua China Care International -järjestönkautta. Riisiä kuljetetaan kuorma-autoilla Kiinan kautta Pohjois-Koreanrajaseudulle. Kahdeksan kuorma-autollista on jo toimitettu. Ruokkikaa Nälkäiset-järjestön lahjoituksen turvin viisi uutta kuorma-autollista riisiä voidaanviedä nälkäisille.