Sambia 2007

Lokakuu 2007

Ruokkikaa Nälkäiset jatkaa työtä Sambiassa. Ruoka-apua jaetaan pääkaupunginLusakan ympäristön orpokoteihin. Kirkkoherra Frank Mwiingalta saamamme tiedonmukaan ensimmäinen kontti on saapunut Lusakaan.

Neljäs 40 tonnin kontti lähti lokakuun loppupuolella kohti Sambiaa. Selastattiin täyteen riisiä, vitaminoitua vihanneskeittoa, kuivattuja hedelmiä,T-paitoja, hammastahnaa, shampoota ja saippuaa.

Syyskuu 2007

Ruokkikaa Nälkäiset palaa Sambiaan viime vuoden onnistuneen avustusprojektinjälkeen. Kolme 40 tonnin konttia ruokaa kuljetetaan Dar es SalaamistaTansaniasta Lusakaan.

Ensimmäinen kontti on täynnä jauhoa, maissihiutaleita, lasten monivitamiineja,kalaöljytabletteja ja 500 Raamattua. Lastin arvo on 151 250 euroa ja sen onmäärä saapua Lusakaan syyskuun lopussa.

Toinen kontti, arvoltaan 54 000 euroa, on lähtenyt Baltimoren satamastasyyskuun alussa ja saapuu Lusakaan lokakuun alussa. Lasti sisältää 400 000vihanneskeittoannosta sekä kuivattuja hedelmiä.

Kolmas kontti on sekin jo lähtenyt Baltimoresta ja sisältää lisäävihanneskeittoannoksia, kuivattuja hedelmiä, jauhoa, vaippoja jasairaalakalustoa. Tämän lastin arvo on 844 000 euroa.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöllä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuusjakaa vitaminoituja ruoka-aterioita. Lapsille jaetaan korkealaatuistakana-riisi-vihannes-soijaproteiinikeittoa, joka sisältää tärkeitä vitamiineja.Nämä ruoka-annokset on kehitetty aliravittuja lapsia varten, jotka eivätnormaalisti saa tarvitsemiaan päivittäisiä vitamiineja ja kivennäisaineita.Ruoan lisäksi Ruokkikaa Nälkäiset jakaa lapsille Raamattuja. Yhdenkeittoaterian hinta on vain neljä senttiä. Yksi Raamattu maksaa neljä euroa.

Viime syksynä vierailimme muun muassa messiaanisessa lastenkodissa.Rakennuksessa ei ollut sähköä, ei tuoleja eikä pöytiä. Lapset (noin 100)istuivat likaisella lattialla talossa, jossa ei ollut myöskään ikkunoita.Kuulimme, että lapset saavat epäsäännöllisesti aterian päivässä. Olosuhteet,joissa nämä lapset elävät, ovat kaikilta osin hyvin puutteelliset.

Ruokkikaa Nälkäiset jatkaa avustustyötä tässä ja useissa muissakinLusakan ympäristön lastenkodeissa vuonna 2007.