Kesäkuu 2010

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö aloitti tänä vuonna ruoka-avun jaon Turun seudun työttömille ja vähävaraisille. Ruoanjako alkaa Kirppis Maailman tiloissa kerran kuussa perjantaisin kymmeneltä mutta jonoa on ovella jo aamu yhdeksältä. Ensimmäisen tunnin aikana jaetaan noin 200 ruokakassia ja koska jonoa on koko ajan, talkoolaisilla on kädet täynnä työtä. Ruokaa haetaan pitkin päivää ja sitä jaetaan niin kauan kuin riittää. Näyttää siltä, että tarve ruoka-avulle on alueella suuri, sillä avuntarvitsijoiden määrä on joka kerta kasvanut. Ihmiset ovat silminnähden kiitollisia. Monen silmäkulmassa on näkynyt kyynel kun kassit ojennetaan ja heille toivotetaan Jumalan siunausta. Kirppis Maailman toiminnanjohtaja Raimo Halme saa viikottain soittoja, joissa kysellään milloin seuraava ruokajako pidetään.

Ruokkikaa Nälkäiset jakaa kaksi kassia. EU-ruokakassi sisältää pääasiassa kuivia ruokatarpeita. Toinen kassi sisältää elintarvikealan yrityksiltä saatuja ruokia. RN-järjestö on saanut lahjoituksina mm muroja, leipää, kananmunia, margariinia, riisipuuroa, salaatteja, jogurttia, pakastemarjoja ja vaniljakiisseliä, kääretorttuja, leivoksia jne...Ruokassit pakataan aamulla aikaisin valmiiksi talkoovoimin. Yleensä mukana on 5-7 vapaaehtoista. Yksi vapaaehtoisista on Maija Heikkilä. Nykyisin sairaseläkkeellä oleva Maija on saanut itsekin ruoka-apua RN-järjestöltä. Hän on vienyt kasseja myös naapuruston yksinhuoltajaäideille. Perheet ovat todella kiitollisia. Meillä on jatkuva pula ruoasta Maija kertoo äitien todenneen. Pääsiäisenä vein heille ruoka -sekä herkkukassit ja ilo oli ylimmillään. Auttaessaan saa palkaksi hyvän mielen ja tässä työssä kokee itsensä tarpeelliseksi, toteaa Maija.

Jos asut Turun seudulla ja olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Kirppis Maailmassa tai ruoanjakoprojektista, soita Raimo Halmeelle 045-319 5531.Tarvitsemme auttavia käsiä monenlaisiin tehtäviin ja erityisesti kuorma-autokortin omaavia autokuskeja.

Tervetuloa Kirppis Maailma-tiimiin!