Tansania 2006

Helmikuu 2006

Ruokkikaa Nälkäiset lähetti ruoka-apua Tansaniaan vuonna 2005 keväällä.Tilanne ei ole vielä parantunut, koska sadetta ei ole saatu. Paikoin kuivuus onkestänyt jopa viisi vuotta. Uusi presidentti, joka astui virkaansa joulukuunlopussa, ilmaisi heti suuren huolestuneisuutensa maassa vallitsevastanälänhädästä. Noin 6 miljoonaa ihmistä tarvitsee pikaista ruoka-apua.

Ensimmäinen rahalähetys Suomesta lähti jo tammikuussa. Ruoan hankinta jajakaminen tapahtuu pastori Gottfrid Stenroosin valvonnassa. Stenroos toimilähetystyössä Tansaniassa 15 vuotta 80-90 -luvulla. Hän saa apua paikallisiltakylän ja kirkkojen johtajilta. Myös Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön hallituksenjäsen Håkan Westergård on mukana jakamassa ruokaa ja julistamassa evankeliumia.

Nälänhätäalueiksi on julistettu kuusi eri seutua. Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöjakaa ruokaa paraikaa Hanangin alueella Katesh-nimisen kaupungin läheisyydessä.Toinen alue, missä Ruokkikaa Nälkäiset auttaa, on Manyara.

Ruokaa, pääasiassa maissia, jaetaan eri kyliin. Viemme apua syrjäisiin kyliin,missä CNN:ää ei näy, kuvailee Stenroos "hiljaista nälkää". Paikallisetpastorit Severe ja Karoli kertovat, että kriisi on suuri. Epätoivoiset ihmisettulevat seurakuntaan pyytämään ruokaa, mutta pastoreilla ei ole antaa heillemitään syötävää. Monet ovat jo melkein antaneet periksi. Lapset ovat liianheikkoja lähteäkseen kouluun. Lehmätkin kuolevat. Kiitos avustasi Tansanianhädänalaisille!