Ukraina 2007

Lokakuu 2007

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöllä oli mittava projekti Ukrainassa lokakuussa.Järjestön kansainvälinen johtaja Steve Sumrall ja kenttätyön johtaja Randy Souzaolivat organisoimassa ruoanjakoa ja julistamassa evankeliumia. PaikallisenHeart to Heart -järjestön ja paikallisen yhteistyöseurakunnan VictoryChristian Centerin pastorin Henry Madavan avustuksella ruokaa jaettiinpääasiassa orpokoteihin.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön kenttätyön johtajan Randy Souzan raporttiUkrainasta:

Vierailimme useissa orpokodeissa ja jokaiseen orpokotiin jätimmerekka-autollisen ruokaa ja erilaisia tarvikkeita kuten saippuaa, vaatteita jakenkiä. Lapset olivat todella iloisia ruokakuormasta ja auttoivat lastinpurkamisessa. Mukanamme oli nuorisoryhmä paikallisesta yhteistyöseurakunnasta.Nuoret leikkivät ja pelasivat lasten kanssa ja kertoivat heille Jeesuksestanukketeatterin ja leikkien avulla. Meillä oli myös makeisia ja pehmolelujalapsille.

Vierailimme muun muassa Radomishen orpokodissa Tsernobylin seudulla, jossaasuu 180 lasta, 2-16 -vuotiaita. Kievin lastenkodissa asui jopa 250 lasta jaTripollyn kaupungin orpokodissa tapasimme 120 pientä asukasta.

Tsernikovissa matka suuntautui 900-paikkaiseen naistenvankilaan. Tiimissä olimukana viiden hengen musiikkiryhmä, joka lauloi ja todisti kaikille Jeesuksesta.Vierailimme myös lastenkeskuksessa, jossa asuu vankilassa syntyneitä lapsia.Äidit saavat pitää lapsensa lähellään kolmen vuoden ikään saakka, jonka jälkeenlapset siirretään omaisille. Jos kukaan omainen ei ota huolehtiakseen lapsesta,hänet sijoitetaan orpokotiin, kunnes äiti vapautuu vankilasta.

Ruokkikaa Nälkäiset -tiimi lähti pois Ukrainasta, mutta paikallisille jäivielä suuri työ tehtäväksi. Ruokkikaa Nälkäiset varastoi muroja, säilykeruokaa,kuivattuja keittoannoksia, vitamiineja, kenkiä, uusia vaatteita, käsisaippuaajne. Varastosta riittää lähikuukausina tavaraa vielä 15 eri orpokotiin, kahteenvankilaan ja viiteen eri seurakuntaan jaettavaksi köyhille lapsille. Varastoituruokamäärä oli noin 60 tonnia.

Syyskuu 2007

Ukrainassa on suuri haaste tavoittaa uusi pienten kodittomien lastensukupolvi, joilla ei ole perhettä eikä omaa kotia. Nämä lapset eivät saavanhempien rakkautta, jota jokainen lapsi tarvitsisi kasvaakseentasapainoiseksi aikuiseksi. Monet orpolapset päätyvät kadulle ja jopavankiloihin.

Ukraina on Euroopan toiseksi suurin valtio. Surullista kyllä se on myös100 000 orpolapsen kotimaa. Vain 10 % näistä lapsista on menettänytvanhempansa. Loput ovat ilman turvaa vanhempien alkoholismin, huumeriippuvuudentai vankilatuomion takia.

Orpolapset eivät useinkaan onnistu hankkimaan itselleen koulutusta vaanajautuvat huonoille teille. Vuosittain orpokodeista karkaa monia 15-18-vuotiaitanuoria eikä heillä ei ole paikkaa mihin mennä eikä ihmistä, joka heistähuolehtisi. Kuusi kymmenestä päätyy kadulle ja vain 27 % onnistuu löytämääntyötä. Tytöistä 60 % joutuu prostituution pyörteisiin ja 70 % pojista ajautuurikollisuuteen.

Mitä me voimme tehdä auttaaksemme näitä hyljättyjä mutta Jumalalle rakkaitalapsia?

Lokakuussa 2007 Ruokkikaa Nälkäiset, yhteistyössä paikallisen Heart toHeart -järjestön kanssa, jakaa ruokaa ja evankeliumia orpokoteihin.Vierailemme Radomishlin kaupungissa kahdessa, Vorzelin kaupungissakolmessa ja Tripollyn kaupungissa neljässä orpokodissa. Viemme ruokaamyös lasten keskukseen, joka sijaitsee naisten vankilassa Chernigovissa.Lisäksi paikalliset yhteistyötahot vievät lähiviikkoina lastin myöskuuteen eri orpokotiin maan itäosassa ja kuuteen maan länsiosassa.

Ukraina taistelee köyhyyttä vastaan. Maa on poliittisesti epävakaa jaHIV/aids-potilaiden määrä kasvaa uhkaavasti. Ruokkikaa Nälkäiset haluaajakaa ruokaa ja Jumalan rakkautta ja kertoa paremmasta tulevaisuudesta.Vain 0,15 eurolla Ruokkikaa Nälkäiset pystyy antamaan kolme ateriaaorpolapselle.