Venäjä 2008

Viipuri Joulukuu 2008

Avustusmatka Viipuriin tehtiin joulukuun alussa Pertti Mäkelän johdolla. Ruokaa jaettiin tiimin voimin neljään eri kohteeseen Viipurin lähialueella. Lapsi -ja invalidikeskukseen, Betel-kuntoutuskeskukseen, juutalaisyhteisöön ja Kuuliaisuuden siunaus-seurakuntaan. Venäjällä talouskriisi on vakava ja se on poikinut paljon uusia työttämiä. Jouluiloa ja joulun sanomaa vietiin koteihin, kaduille ja keskuksiin. Alla kuvaterveiset matkalta.

Karjala syyskuu 2008

Helli ja Jorma Juuselan raportti Venäjän Karjalasta:

Teimme RN- järjestön edustajien Pertti ja Anja Mäkelän kanssa evankelioimis -ja avustusmatkan Karjalaan Raudun ja Metsäpirtin kyliin. Matkan ajankohta oli 28?31.8.08Pastori Vladimir kutsui meidät Raudun seudulle, koska hän oli kuullut hyvästä hedelmästä, mitä työ on saanut aikaan muissa kylissä Karjalan alueella. Hän halusi toteuttaa ruoanjakoprojektin myös omassa kylässään. Elintarvikkeet hankittiin paikan päältä.

Ajelimme Metsäpirtin kylään, joka sijaitsee 17 km Raudusta itään. Pastori Vladimir oli hankkinut kylän sosiaalitoimistosta vähävaraisimpien osoitteita ja suuntasimme heidän luokseen. Saimme lähes kaikkialla ystävällisen vastaanoton, kun kerroimme, miksi olemme tulleet. Kaikki saivat kuulla evankeliumin ydinsanoman. Ihmiset halusivat puolestaan rukoiltavan ja rukoilivat itse anteeksiantoa Jumalalta. Annoimme kaikille vaatteita ruokapaketin lisäksi.Kävimme sairaalassa katsomassa uskovaa Leenaa, joka on cp vammainen. Leena kertoi iloisena elämästään. Hän toimittaa hengellistä lehteä, jonka tekee tietokoneen ja suuhun laitettavan kynän avulla. Hänen tapaamisensa oli hyvin liikuttava. Matka oli taas hyvin sisältörikas ja näyttää siltä, että ruokaa ja evankeliumia- matkojen kysyntä on kasvussa. Ruoan voimin evankeliumi näyttää tavoittavan herkemmin ihmisten sydämet.

Kiitämme kaikkia esirukoilijoita. Muistakaa jatkossakin kaikkia niitä, jotka kuulivat sanoman elävästä Jumalasta ja halusivat pelastua.Suuri kiitos RN- järjestölle, joka osti ruuan ja kiitos kaikille tukijoille, jotka tekevät auttamisen mahdolliseksi.

Helli ja Jorma Juusela

Moskova heinäkuu 2008

Huhtikuussa 2008 Ruokkikaa Nälkäiset aloitti uuden työmuodon Moskovassa vanhusten parissa.Word of Life -seurakunnan nurkalla sijaitseva kahvila antoi tilansa käyttöön ilmaiseksi,ja joka tiistai siellä jaetaan ruokaa paikallisten avustuksella vanhuksille. Viime kuukausien aikanakontaktihenkilömme Petr Prelin on kertonut vanhuksille myös evankeliumin. Petr raportoi iloisena ja vähän yllättyneenäkin, että kaikki kahvilassa käyvät vanhukset ovat antaneet elämänsä Jeesukselle.Syyskuussa Petr aloittaa heille Alfa-kurssin.

Tällä hetkellä vanhusten kahvilassa lähes 100 vanhusta ruokitaan joka viikko.Ruoka-avun tarpeessa olevia köyhiä vanhuksia on niin paljon, että syksyllä ruokaa aletaan jakaa kahtena eri päivänä,jotta yhä useampia voitaisiin auttaa."Voi kunpa voisitte tavata näitä vanhuksia. He ovat niin kiitollisia ja onnellisia ruoasta ja uskosta", raportoi Petr Prelin Moskovasta.Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö on kiitollinen jokaisesta avustajasta Moskovassa.Heidän antautuneisuutensa johdosta työ kantaa paljon hyvää, pysyvää hedelmää.

Käkisalmi kesäkuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset jakoi ruoka-apua Käkisalmella seitsemän tiimiläisen voimin 29.5-1.6.2008. Kohteena oli tällä kertaa Räisälä ja sen lähikylät.Vastaanotto kodeissa oli lämmin, kertoo matkan johtaja Pertti Mäkelä. Kymmenkunta ihmistä jättäytyi Jeesukselle.

Aloitimme kierroksemme Räisälän kylästä, missä alkoholismi, muut päihdeongelmat, masennus ja välinpitämättömyys vaivaavat kyläläisiä. Kuulin,että tähän kylään on siirretty yhteiskunnan "pohjasakka". Jumala ei kuitenkaan katso henkilöön!Kylän sosiaalityöntekijä johdatti meitä taloihin, joissa ruoka-apua tarvitaan. Seuraavana päivänä jatkoimme ruoanjakoa lähikylissä ja pidimme lastenkokouksen, jossa kaksi lasta tuli uskoon. Jätimme heille kristillistä kirjallisuutta ja annoimme "alkuopetusta."Sen jälkeen palasimme takaisin Räisälään. Jaoimme 80 ruokapussia koteihin ja kutsuimme ihmisiä illan kokoukseen. Tieto suomalaisesta avustustiimistä oli kiirinyt kylällä ja yllätykseksemme luokka tuli täyteen ihmisiä. Ylistimme, nuoret tanssivat ja lauloivat, julistimme Sanaa vaimoni Anjan kanssa - ja mikä vastaanotto! 5 - 6 ihmistä halusi ottaa vastaan Jeesuksen! Myös sosiaalityöntekijä halusi pelastua. Ruokapussien jakamisen yhteydessä kodeissa saimme myös rukoilla pelastusrukouksen muutamien puolesta. Matkalla mukana ollut pastori Alec alkaa ohjata ja opettaa näitä vastapelastuneita. Sairaiden puolesta rukoilimme kaduilla, kodeissa ja kokouksissa.Ylistys Herralle kaikesta!
Pertti Mäkelä

Viipuri toukokuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset teki avustusmatkan Viipuriin 1-4.5.2008. Ruokaa ja evankeliumia jaettiin neljässä jo tutussa kohteessa: juutalaisyhteisössä, Kuuliaisuuden siunaus-seurakunnassa,
Lasten -ja invalidienkeskuksessa sekä entisten alkoholistien asuntolassa Betelissä.

Pertti Mäkelä raportoi:

Suuntasimme auton juutalaisyhteisöä kohti ja tapasimme lääkäri Leon, joka yrittää auttaa köyhiä vanhuksia yhteisössään. Leo oli silminnähden liikuttunut ja helpottunut yllätysvierailusta. Heti samana iltana ostimme ruokaa paikallisesta tukusta, koska ruokahyllyt olivat aivan tyhjät. Tämä oli toinen kerta kun ruoka-apua jaettiin juutalaisille. Leo pyysi meitä kertomaan heille kaikille miksi tätä työtä tehdään ja ehdotti kokouksen järjestämistä. Olemme kiitollisia tästä luottamuksenosoituksesta. Ei ole itsestäänselvää, että kristityt saavat pitää kokouksen juutalaisyhteisössä. Rakkaudenteko todella avaa sydämet!

Kuusihenkinen tiimi oli kadulla jakamassa ruokaa ja rukoilemassa kadun ihmisten puolesta paikallisten kristittyjen kanssa. Se oli koskettava kokemus. Seurakunnan katutyö menee vahvasti eteenpäin nimenomaan ruoka-avun voimin. Katutyön vastuuhenkilöt kertoivat monien pelastuneen. Nämä ihmiset on johdatettu Betel -keskukseeen, missä he saavat jatkohoitoa.Viipurilaiset lähettävät sydämellisen lämpimät terveiset ja kiitokset kaikille Ruokkikaa Nälkäiset-työn tukijoille!

Moskova huhtikuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön työ saa uusia muotoja Moskovassa. Paikallisen seurakunnan avustuksella jaetaan ruokaa köyhille vanhuksille.Word of Life -seurakunnan kontaktihenkilö Petr Prelin raportoi:

Etsin pitkään sopivaa paikkaa, missä voisimme jakaa ruokaa vanhuksille. Viimein löytyi kahvila aivan seurakunnan nurkalta. Kun kahvilan omistajat kuulivat minkälaiseen käyttöön tilaa tarvitaan, he lupasivat sen meille ilmaiseksi.Olemme nyt aloittaneet ruoanjaon köyhille vanhuksille ja tänään 32 vanhusta oli syömässä. He ovat todella kiitollisia ruoka-avusta. Olen niin onnellinen kun saan jakaa heille ruokaa. Tämä oli vasta neljäs kerta kun ovet olivat auki. Koska ruokapaikka sijaitsee aivan lähellä seurakuntaa, vanhusten on helppo tulla myös sinne. Kerran kuussa kutsummekin heidät jumalanpalvelukseen ja tarjoamme ruoan silloin seurakunnassa. Pyrimme myös saamaan heidät mukaan seurakunnan vanhuksille järjestettyihin tilaisuuksiin.

Viipuri, helmikuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset työ Venäjän Karjalassa jatkuu. Viimeisin avustusmatka tehtiin Käkisalmen köyhiin kyliin helmikuussa. Ruokkikaa Nälkäiset järjestön hallituksen jäsen Pertti Mäkelä raportoi.

Jokaisella matkalla näemme järkyttäviä ihmiskohtaloita. Kenenkään ei soisi elävän niin ankeissa olosuhteissa. Nämä ihmiset elävät syrjäseudulla ja ovat unohdettuja, mutta Jumala rakastaa heitä ja on nähnyt heidän tarpeensa. Kaikesta muusta on puutetta paitsi viinasta. Viina on halvempaa kuin maito ja sitä juodaan paljon, jotta unohtuisi nälkä ja karu todellisuus.

Veimme ruokakasseja koteihin ja ihmiset olivat ihmeissään, koska näissä kylissä ei yleensä käy vierailijoita. Asukkaat olivat avoimia evankeliumille ja monissa kodeissa saimme rukoilla pelastusrukouksen. Jokaiseen kotiin meidät toivotettiin tervetulleeksi uudestaan. Meillä oli mukanamme kaksi venäläistä evankelistaa Valentina ja Sveta, jotka pitävät jatkossa yhteyttä näihin perheisiin.

Vierailimme esimerkiksi kodissa, missä vanha mummo eli lapsenlapsensa kanssa, koska lapsen vanhemmat ovat alkoholisteja. Mummo ja poika olivat olleet ilman ruokaa jo viikon päivät. Mummo kertoi rukoilleensa Jumalalta apua. Nähtyään ruokakassit 5-vuotias pikkupoika tarttui niihin ja huusi onnellisena: " Tänään me voidaan syödä!" Jumalan rakkaus oli konkreettisesti läsnä joka kodissa ja se kosketti ihmisiä.

Moskova, tammikuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön puheenjohtaja Erkki O.Auranen ja koordinaattori Päivi Sarjasto vierailivat tammikuussa Moskovassa. Ruokkikaa Nälkäiset on tehnyt yhteistyötä paikallisen World of Life -seurakunnan kanssa vähäosaisten auttamiseksi kolmessa eri kohteessa vuodesta 2002. Oli rohkaisevaa nähdä, että työ menee vahvasti eteenpäin.

Päivi Sarjasto kertoo:

Ruokkikaa Nälkäiset jakaa ruokaa ja vaatteita kaksi kertaa viikossa Moskovan keskustassa Kurzkin rautatieaseman puistossa. Ennen jokaista ruoanjakoa julistetaan evankeliumia. Yhteensä noin 30 seurakuntalaisen tiimi kantaa vastuuta ruoanjaosta. Seurakuntalaiset rukoilevat ja keskustelevat ihmisten puolesta. Tapasimme mm Svetlanan. Hän on keski-ikäinen nainen, joka asui kaduilla useita vuosia. Svetlana kuuli ruoanjaosta, tuli hakemaan syötävää ja tutustui kristittyihin. Hän pelastui, meni mukaan seurakuntaan ja lopulta ilmoittautui Raamattukouluunkin. Nykyisin hän elää normaalia elämää ja on yksi vastuunkantajista juuri tässä työssä mitä tehdään kadun ihmisten auttamiseksi.

Marino on vakavasti sairaille kadun ihmisille perustettu hoitokoti. Kadulta löydetyt huonokuntoiset saavat siellä sekä lääkärin apua että ruoka-apua. Paikallisten seurakuntalaisten avustuksella ruokaa ja evankeliumia on jaettu tässä kodissa vuodesta 2003 ja tänä aikana noin 1000 ihmistä on antanut elämänsä Jeesukselle. Viikottaisissa hengellisissä kokouksissa käy vajaat 200 ihmistä. Iloinen ja avoin ilmapiiri kokouksessa yllätti. Ihmiset ottivat vastaan Jumalan Sanan kun saarnasimme. Monet kertoivat saamistaan rukousvastauksista.

Yksi orpokoti Moskovan itäpuolella saa myös apua esim vaatteita Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöltä. Nämä sata lasta ovat kaikki joko narkomaanien tai mieleltään sairaiden vanhempien lapsia. Jokaisella heistä on surullistakin surullisempi tausta mutta Jumala voi eheyttää. Joka viikko uskovien tiimi vie avustusta, pitää pyhäkoulua ja viettää aikaa lasten kanssa. Kodin johtaja kehui lasten saaneen suurta apua vierailuista ja kiitteli tiimiläisten uskollisuutta auttaa näitä pieniä. Syli oli se paras paikka jopa isommille lapsille.