Viro 2009

Tammikuu 2009

Vein Ruokkikaa Nälkäiset ry:n rahalahjoituksen mukanani Itä-Viroon Narvan seurakuntaan marraskuun lopulla. Yhteistyössä pastori Vladimir Sednevin kanssa jaettiin ruokapaketteja Narvan, Maardun, Toilan, Orun, Tarton, Valgan, Sillamäen ja Tapan kaupungeissa.

Narvassa kaikkein köyhimpiä perheitä kutsuttiin seurakuntaan ja paikalle saapui jopa toistasataa ihmistä. Tarjolla oli musiikkia, evankeliumia sekä rukousta. Useat tulivat Jeesuksen luo, eräs heistä oli seitsenvuotias tyttö, joka oli ensimmäistä kertaa kirkossa. Ruokakasseja oli varattu 70, mutta niitä jouduttiin tekemään lisää. Ruoan tarve on suuri.Samalla viikolla Maardun kaupungissa pidettiin tilaisuus. Hengellinen työ paikkakunnalla on aloitettu vasta kahdeksan kuukautta sitten. Normaalisti tilaisuuksiin tulee 5-7 henkilöä. Nyt kun ruokapaketteja oli tarjolla, paikalle ilmestyi nelisenkymmentä kuulijaa. Istuinpaikat loppuivat kesken mutta Pyhän Hengen läsnäolo ja evankeliumi avasivat taas sydämet Jumalalle. Toistakymmentä henkeä pelastui. Kolmekymmentä ruokapakettia oli tehty valmiiksi, mutta taas paketit loppuivat kesken ja lisää tehtiin.

Oli mahtava saada kokea Jumalan siunaus konkreettisen avustustyön yllä. Paavali sanoi:"Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä?" (Gal 1:10.) Evankeliumin julistaminen ja avun antaminen tarpeessa oleville kulkevat käsi kädessä. Nykyisessä taloustilanteessa ruoka-avun jakaminen Virossa ja koko Baltiassa on yhä tärkeämpää. Kiitos Jumalalle jokaisesta RN-työn tukijasta, joka tekee ruoan ja toivon viemisen mahdolliseksi.

Ruokkikaa Nälkäiset työtä siunaten,

Juha Kotisaari
pastori