Tehdään hyvää yhdessä

Voit vaikuttaa Ruokkikaa nälkäiset ry:ssä apua tarvitsevien ihmisten hyväksi itsellesi sopivalla tavalla. Haluaisitko järjestää hyväntekevyysillalliset? Kiinnostaisiko sinua kerätä sauvakävelyporukka, jonka lenkkimaksuilla ostetaan ruokaa tarvitseville? Tai kevennysjengi, joka lahjoittaa viisi euroa jokaisesta laihdutetusta kilosta? Pesisitkö naapurin ikkunat lahjoittaen palkkiosi aliravittujen lähimmäisten elämän kohentamiseen? Löydät varmasti oman tapasi auttaa.

Tässä muutamia esimerkkejä:

- Vuoden 2013 tammikuussa aloimme Vimpelin kirkossa järjestää Sanan ja Sävelen iltoja Ruokkikaa Nälkäisten hyväksi. Tilaisuudet ovat olleet suosittuja, ja ne ovat jatkuneet kuukausittain pieniä kesätaukoja lukuunottamatta. Meillä on ihan mahtava tiimi! Jatkamme innolla tätä Herran meille antamaa työnäkyä, sillä se kantaa runsaasti hyvää hedelmää, iloitsee hyväntekeväisyyskonserttien ”äiti” Helka Tuomisalo.


Vimpelin kuukausittaisen hyväntekeväisyyskonsertin järjestäjät eli Ylistysryhmä Lunastus: Tarja Uusitupa, Sarita Orava, Helka Tuomisalo, Bodil Lakaniemi ja Petri Lakaniemi.

Esittelimme Ruokkikaa nälkäisiä Virkkala-päivillä Lohjalla viime kesänä, kertoo lohjalainen  
Tuija Nemlander. - Jaoimme järjestön esitteitä. Oli mukavaa huomata, miten monia asia kiinnosti. Jälkeenpäin kuulimme, että monet olivat tilanneet uutiskirjeen. Loput esitteet jaoimme ihmisten postilaatikkoihin.- Haluan tehdä Ruokkikkaa nälkäisten toimintaa tunnetuksi verkossa julkaisemalla järjestön Facebook-uutisia omalla seinälläni, sanoo Anita Piiponniemi. - Minulla on laaja tuttavapiiri, jolle haluan tällä tavalla kertoa myös kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta.Päivi Ranta on noin neljän vuoden ajan ommellut kierrätyskankaista kasseja ja myynyt niitä Ruokkikaa nälkäiset ry:n toiminnan tukemiseksi, ensin tuttavilleen järjestämillä hyväntekeväisyyskutsuilla ja nykyisin myös verkossa.
 - Äidiksi tultuani maailman lasten köyhyys ja hätä koskettivat sydäntäni niin, että tuli pakottava tarve tehdä jotakin, Päivi kertoo. - Esikoiseni tullessa kerhoikään tein hänelle kerhokassin, jossa eväät ja tossut kulkivatkätevästi. Siitä lähtien aloin valmistaa kasseja myyntiinkin, iloksi ja hyödyksi lapsille Suomessa ja muualla. Päivin kassit maksavat 20 euroa/kpl ja niitä voi tilata hänen bloginsa kautta. ikkunoitaelamaan.blogspot.fi/p/hyvankiertamaEija Vermasvuori lahjoitti Ruokkikaa Nälkäiset ry:n kautta ison säkillisen eläinaiheisia pehmoleluja
Viron ja Venäjän orpolapsille. Eija on ammatiltaan ompelija ja hän kuvailee projektiaan näin:
- Tein eläimet talven 2013 aikana tarkoituksenani lahjoittaa ne jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle myyntiin. Pettymyksekseni kukaan ei halunnut ottaa niitä. Mieheni kuitenkin rohkaisi minua jatkamaan sopivan lahjoituskohteen etsimistä. Sitten eräänä päivänä tulin menneeksi tilaisuuteen, jossa esiteltiin Ruokkikaa Nälkäiset ry:n toimintaa. Kun kuulin järjestön orpokotityöstä, tiesin heti haluavani lahjoittaa eläimet näissä kodeissa asuville lapsille.

Onko sinulla hyviä toimintaideoita? Kirjoita niistä osoitteeseen  info@ruokkikaanalkaiset.fi niin toteutetaan ne yhdessä!